Kisfilmekkel segítik az otthoni ápolást az óbudai hospice-ház munkatársai

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi hospice-ház munkatársai így fogalmazták meg, miért is forgatták le információs kisfilmjeiket: „Ebben a nehéz időszakban, amikor rengeteg családtagra hárul az otthoni ápolás feladata, szeretnénk, ha még inkább támaszkodhatnánk ránk a hozzátartozók.”

A tíz darab felvétel hasznos és nélkülözhetetlen tanácsokkal, lépésről lépésre segíti azokat, akik szeretteik otthoni ápolását vállalják. Így külön-külön részek mutatják be például annak szakszerű fogásait, hogyan fürdessük meg vagy ültessük ki betegünket az ágy szélére.

Ezek a pár perces epizódok nemcsak a gyógyíthatatlan daganatos páciensek, hanem bármely más ok miatt otthoni ápolásra szorulók, például műtét után lábadozók vagy krónikus betegek gondozását is megkönnyítik. A ház szakképzett orvosai, ápolói és a betegellátásban régóta tevékenykedő önkéntesei vettek részt a filmek készítésében.

Az alapítvány kezdeményezése egyedülálló, hiszen ehhez hasonló összeállítás laikusok számára még nem készült Magyarországon. Köszönjük nekik!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság