Kitüntetések a Szociális Munka Napján

Hírek
Közzétéve:

A szociális munkások is részei a helyi közösségépítésnek – mondat Bús Balázs polgármester ünnepi köszöntőjében. Úgy fogalmazott, a szociális munkás döntően közösség építő, közösség rehabilitáló szakember. Azokat az embereket, akik a közösség megtartó ereje ellenére kihullanak, megpróbálja visszahozni, és eredeti közegükben megtartani. ebben a tekintetben tehát a szociális munkások az egyik legfontosabb önkormányzati munkát végzik, legyen szó idősekkel, fiatalokkal vagy épp fogyatékosokkal kapcsolatos munkáról. Az önkormányzat, és legfontosabb személyes célkitűzéseként is a közösségépítést nevezte meg hangsúlyozva, hogy az ebben közreműködő szociális munkásoknak kitüntetett szerepe van.

Hilscher Rezső szavait idézve rámutatott, hogy még a legjobb szociálpolitika mellet is lesznek olyanok, akik kiesnek a szociális védőhálóból. „Ez a védőháló maga a közösség, ezért is szorgalmazzuk, hogy minél több kerületi civil szervezet és helyi közösség működjön. Annál erősebb ugyanis városrészünk nagy közössége, minél több olyan színtér van, ahol az egyén a közösségi igényét megélheti. Az ember legfontosabb szükséglete a másik ember vagy emberek társasága. Ezeknek a személyközi kapcsolatoknak a kialakulását kell segítenünk, erősítenünk.” – tette hozzá.

Beszédét követően került sor a kitüntetések átadására.

szoc m1

A Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat idén a Soroptimist Club Budapest nemzetközi mozgalomnak ítélték. E szervezet célja, hogy összefogással másokon segítsen, valamint javítsa a nők és lányok életét a helyi közösségekben és az egész világon. A III. kerületben a Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonának 2008 óta kiemelt támogatói.

Polgármesteri dicséretben részesült: Fülöpné Hortobágyi Katalin bölcsődevezető, az Óbudai Egyesített Bölcsődék munkatársa; Hajdúné Wittmann Márta foglalkoztatás szervező, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény dolgozója; Darabosné Szénási Ágnes a Fogyatékosok Nappali Otthona vezetője, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársa; Angyalné Kocsis Ildikó családgondozó, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ dolgozója és Csepregi Györgyné, a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztály Lakásügyi osztályának ügyintézője

A díjak átadását zenés ünnepi műsor, majd állófogadás követte.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság