Kivirult és felfrissült az Arató Emil tér környéke – Családi programokkal avattuk fel az új parkot

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Gyerekprogramokkal, lufihajtogatással és arcfestéssel vártuk a lakosokat az Arató Emil tér környéki zöldterületi fejlesztések ünnepélyes átadására. Az elmúlt hónapokban fákat ültettünk, évelőágyasokat és öntözőrendszert telepítettünk, de már futópályát és biciklitárolót is birtokba vehetnek az ott élők. A fejlesztéseket dr. Kiss László polgármester adta át.

„Mindig öröm, amikor az egyik legtöbb zöldterülettel rendelkező önkormányzatént, valamint a legklímabarátabb kerület cím büszke tulajdonosaként zöldfelületeink és környezetük kiemelt gondozásának eredményeit vehetjük számba” – fogalmazott dr. Kiss László polgármester az Arató Emil tér környékének átfogó felfrissítéséről és megszépítéséről, a fejlesztések ünnepélyes lakossági átadásán.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere emlékeztetett: az elmúlt hónapokban az Arató Emil térhez kapcsolódó területeken komoly zöldfelületi rehabilitáció történt. A fitneszpark és street workout park között – a zöldkörnyezet megóvása, a taposás megelőzése érdekében – térköves sétányt alakítottunk ki a korábbi, megsüllyedt burkolatok helyett. A rekortán gyalogsétány futópályaként is használható.

Kerékpárbarát kerületként biciklitárolók elhelyezésére is gondoltunk és természetesen a zöldítés sem maradhatott el: cserje- és évelőszigetet telepítettünk, fákat ültetettünk. Öntözőrendszer óvja a növények egészséges állapotát, cseréltük a hulladéktárolókat is. Mindezek mellett új, színes ülőkockák és padok várják a sétálókat a napelemes kandeláber alatt.

Vegyék birtokba, használják örömmel a parkot a mindennapokban!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság