Kívül-belül megújulva várja az olvasókat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Békásmegyeri Könyvtára – nyitás hétfőn délben

Hírek
Közzétéve:

A kívül-belül megújult könyvtár 2021. augusztus 16-án, hétfőn 12.00 órakor nyitja meg kapuit az olvasóközönség számára. A külső-belső korszerűsítést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár saját forrásból, illetve az NKA pályázatának segítségével végezte.

♥ A felújítás során a belső terek épületgépészeti és szerkezeti átalakításon is átestek, megújult a fűtés, a vizesblokkok, az épület akadálymentes mosdóval is modernizálódott.

♥ Az új felhasználói igények figyelembevételével újultak meg a tájékoztató táblák is, melyek megkönnyítik az eligazodást a könyvtárban. Az épület külsőleg is megszépült, új színt kapott, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár arculatához igazodva megújult cégtáblák hirdetik a könyvtárat.

♥ A modern külsőhöz igazodó, kimondottan a könyvtár közösségi tér szerepét erősítő változásoknak is örülhetnek az olvasók. Az 50 négyzetméteres rendezvényteremben lehetőség lesz gyermek előadások, felnőtt találkozók, kiállítások, könyvbemutatók, klubfoglalkozások megtartására, a gyermekkönyvtár helyisége és könyvkínálata is megújult, család- és bababarát eszközökkel, játékokkal gyarapodott, ahol barátságos mesesarokkal várják a legkisebbeket.

♥ A fiatal olvasóközönség számára a könyvtár csendesebb, félreeső részén 14+ olvasósarkot alakítottunk ki, ahol a látogatók nem csak kedvenc olvasmányaikat találják meg, de várhatóan találkozóhely is lesz számukra.

♥ Frissült a könyvkínálat is. A régi, kevésbé tetszetős példányokat leválogatták, a legfontosabbakat pótolták. Ennek köszönhetően egy sokkal korszerűbb gyűjtemény áll a látogatók rendelkezésére, a legszélesebb olvasói igényeket szolgálja majd ki. A legnépszerűbb sikerkönyvek mellett a legújabb kortárs szépirodalmat is megtalálják az olvasók.

♥ Az olvasói szokások változásával és az okoseszközök elterjedésével a tapasztalatok szerint kevesebb olvasói számítógépre, és több, elvonulásra, munkára is alkalmas térre van szükség a könyvtárakban, ahol lehetőség van saját eszközzel, ingyenes wi-fi segítségével kapcsolódni a világhálóhoz, emellett katalógusgép és telepített szakadatbázisok segítik a használókat.

Ne feledjék: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Békásmegyeri Könyvtára 2021.08.16-án, hétfőn 12.00 órakor nyitja meg kapuit. Minden régi és új látogatót szeretettel várnak!

Képek: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Békásmegyeri Könyvtára – ideiglenes kölcsönzőhely

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság