Koncertek, kriglik, kiállítás – Óbudai Kézműves Sörfesztivál augusztus 25-től 27-ig a Fő téren

Hírek Aktuális Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

A nyár utolsó hétvégéjén ismét kézműves sörfesztiválra invitáljuk önöket. A sörkülönlegességek mellett gasztroélmények, ingyenes koncertek és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket. Töltsük meg a poharunkat, töltsük együtt ezt a három napot!

Már hagyománya van annak, hogy nyár végén együtt kapcsolódunk ki egy hétvégén Óbudán, kellemes társaságban finom söröket kóstolva. A minőségi italokról kézműves sörfőzdék gondoskodnak, amelyek több százféle sörrel készülnek, hogy az idei fesztiválon is biztosan mindenki megtalálja a számára legízletesebbet.

Zenei kíséret jó hangulatban

„A zene alapvető része a mindennapjaimnak, aktívan utcazenélek.” Így vall Oláh Marcell a választott műfajához fűződő kapcsolatáról, aki 26-án, szombaton délután lesz a vendégünk az Esernyős színpadán.

Vasárnap pedig többek között, a szintén tehetségkutató műsorban először bemutatkozó, Galambos Pétert hallhatjuk. Akit immár 2013 óta járja a pubokat, szórakozóhelyeket gitárjával, feldolgozásaival, saját dalaival, és emellett több zenekarban is énekel.

Dominó, sakk, puzzle, ezúttal óriásméretben

Mindhárom napon Uno kártya, sakk, malom, dominó, puzzle várja a gyereket és a játék szeretetét szívükben megőrző felnőtteket. Ráadásul kedvenc játékaink XXL méreteket öltöttek, hogy minél több családnak nyújtsanak szórakoztató élményeket.

Mindeközben a Szentlélek téren darts és csocsó várja a fesztiválozókat. Tegyük próbára ügyességünket és gyorsaságunkat, mindezt kikapcsolódás közben, jó társaságban, jó sörökkel kísérve!

Fotókiállítás – 40 feletti nők üzennek nekünk

Ludmila Azarova ukrán fotóművész It’s me című kiállítása sörfesztiválunk idején is ingyenesen látogatható az Esernyős Galériában. A művész és alkotó társa, Larysa Pyliaieva, a szintén ukrán coach-pszichológus, a tárlatot az ukrán nőknek ajánlják.

„A holnap eredményeinek csak a mai kételyeink szabnak határt. Nem számít, hogyan esel el, az számít, hogyan állsz fel,” üzeni nekünk Nastia Ukrajnából. A kiállítás portréin szereplő szlovákiai, csehországi, lengyelországi, ausztriai, magyarországi és ukrajnai nők ugyanis nem csupán modellt álltak a fotóművésznek, hanem üzeneteiket is megfogalmazták a 40 feletti önkifejezésről, az önazonosságról, gondolataikat a látogatók a fényképek alatt olvashatják.

Fenntartható fesztivál

Tudjuk, a fesztiválok súlyos terhet róhatnak környezetünkre, önkormányzatunk fenntarthatósági stratégiáját követve ezen a programsorozaton is törekszünk a káros hatásokat mérsékelni. Így a kézműves sörfesztiválon repoharakat használunk, ezzel nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkentjük, de a szállításból fakadó széndioxid-kibocsátást is visszafoghatjuk valamelyest.

Programjaink ingyenesen látogathatók, a rendezvény teljes területe akadálymentesen megközelíthető, és mozgáskorlátozottsággal élő vendégeink számára külön mosdót biztosítunk. Szintén a fenntarthatóság érdekében kérjük, hogy ha tehetik, kerékpárral, tömegközlekedéssel vagy gyalogosan közelítsék meg a sörfesztivált!

Érezzük jól magunkat, vigyázzunk egymásra, vigyázzunk környezetünkre!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság