Mondjon véleményt a Római-parti Plázsról is!

Hírek
Közzétéve:

A III. kerületi konzultáció keretében – öt másik fontos kerületi ügy mellett – a Római-parti Plázsról is kérdezzük a lakosokat. Kérjük, fejezze ki Ön is véleményét a már három éve biztonságosan üzemeltetett, igazi természetközeli, Duna-parti élményt nyújtó ingyenes nyári projektünkről.

Amikor 50 évvel ezelőtt egy rendelet a rossz vízminőség miatt megtiltotta a korábban a budapestieknek állandó nyári kikapcsolódást jelentő dunai fürdőzést, senki sem sejtette, hogy majd’ fél évszázadnak kell eltelnie ahhoz, hogy újra legálisan lehessen strandolni a folyóparton. Aztán 2021-ben egy civil kezdeményezés hatására, a vízminőség folyamatos ellenőrzése mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata megnyitotta a Plázst, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend kerületünk és a főváros lakóinak körében.

2023 nyarán harmadik alkalommal tartott tehát nyitva Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti fürdőhelye, és bátran állíthatjuk: talán eddigi legsikeresebb szezonját zárta a Plázs. Bár augusztus elején a rossz időjárás, valamint az esőzéseket kísérő árhullám miatt a fürdőhelyet ideiglenesen le kellett zárni, de a lakosság részéről kitörő lelkesedéssel fogadott újranyitást követően ismét rengetegen lubickoltak a Rómain. Ennek köszönhetően a tavalyi évben mind a nyitvatartási napok átlagában, mind összességében látogatórekordot döntött a Plázs, a strandolók száma meghaladta a tizenötezret.

Kérjük, Ön is fejezze ki véleményét a Római-parti Plázsról a konzultációnkon keresztül, arra vagyunk kíváncsiak, egyetért-e azzal, hogy az ingyenes fürdésre lehetőséget adó Római-parti Plázs nyaranta továbbra is működhessen!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság