Köszönet és elismerés a biztonságunkért

Hírek
Közzétéve:

Kelemen Viktória alpolgármester beszédében megköszönte az egész éves kitartó munkát, melynek köszönhetően mindannyian biztonságban érezhetjük magunkat Óbuda-Békásmegyeren. Az idei díjazottak a jók között lettek a legjobbak, ennek elismeréseként megérdemelten kapják meg 2018-ban az Óbuda Közbiztonságáért díjat.

Az idei díjazottak:

Barta János rendőr főtörzszászlós 1997. július 1-jétől kezdte hivatásos rendőri szolgálatát a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály állományában. Az eddig betöltött beosztásaiban és a szolgálati feladatok ellátása során folyamatosan bizonyította szakmai felkészültségét. A rendőrkapitányság oszlopos tagja, munkavégzése elismeréséül több alkalommal vezetői dicséretben és jutalomban részesült.

Molnár László rendőr főtörzszászlós 1997. július 1-jén szerelt fel a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályára. Nevéhez fűződik számos, kiemelt bűncselekményi kategóriában végzett, eredményes, sorozat jellegű felderítés, különös tekintettel a betöréses lopásokra, valamint a gépjármű lopásokra és a gépjármű feltörésekre.  

Ács-Balázs Ildikó tűzoltó főhadnagy, aki 2013. óta teljesít szolgálatot az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományában. Feladatai alá tartozik az I., II, III. kerületi és a Békásmegyeri tűzoltó laktanyák műszaki, valamint pénzügyi helyi szintű feladatainak koordinálása.

Dr. Mártai István szakorvos a Csillaghegyi Mentőállomáson 1989. szeptember 1-je óta folyamatosan, a mai napig kivonuló mentőorvosként dolgozik. 1994-től 1998-ig az állomás vezetője volt. 1998-tól a Pest megyei mentőszervezet főorvos helyettese, 2005-től a Közép-Magyarországi Mentőszervezet Orvosigazgatója, majd 2010-től az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója lett. 2013-tól a Terrorelhárítási Központ Személyvédelmi Speciális Egészségügyi Osztály osztályvezetője. Minisztériumi tanácsadó, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karjain mentőtiszteket oktat, a Magyar Oxiológiai Társaság elnöke, a Sürgősségi és Oxiológiai szakmai kollégium titkára, 1995 óta Óbuda-Békásmegyer Mentőalapítvány elnöke. Több alkalommal dicséretben, Magyar Mentésügyért kitüntetésben és állami elismerésként Pest Megyei Önkormányzat adományozta Semmelweis Díjban részesült.

Oravecz Csaba közterület-felügyelő 2014-ben került az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet állományába. A lakossággal való kapcsolata kiváló, intézkedéseit, munkáját a humanitás, a közösségi együttműködés jellemzi. Viselkedésével, magatartásával példát mutat munkatársainak. Jogviszonyának fennállása alatt több alkalommal dicséretben és jutalomban részesült.

Balgáné Bókkon Melinda polgárőr kerületi lakosként a polgárőr egyesület 2009-es megalapításának egyik meghatározó alakja. A mai napig az egyesület egyik legtöbb szolgálati óraszámot teljesítő polgárőre. A kerületi, jelentős tömegeket megmozgató rendezvények egyik állandó, aktív résztvevője csoport-, illetve járőrvezetőként. Eddigi tevékenységéért megkapta a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökségétől a Szolgálati Érdemérem ezüst és arany fokozatát, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségétől a Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság