Köszönjük a közösségi szemétszedésen résztvevők önzetlen munkáját a Római-parton

Hírek
Közzétéve:

Az idei októberi akciót A Mi Rómaink – Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért vezetésével, több civil szervezet közreműködésével és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával szerveztük meg.

Október 16-án, szombaton délelőtt tíz órakor hat csatlakozó civil szervezet önkéntesei és kerületünk lakói, családjai összesen több mint ötvenen húztak kesztyűt, ragadtak zsákot, tanulmányozták a térképet, és kezdték gyűjteni a Római-parton szétszórt szemetet. Ezúttal a bekötő utak megtisztítására koncentráltunk.

Közel hetven darab 120 literes műanyag szemeteszsák telt meg szeméttel bő két óra alatt.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet (ÓBKF) pedig már meg is kezdte és folyamatosan végzi az összegyűjtött hulladék elszállítását.

Kuba Richárd közterület-felügyelő ennek, azaz a IV. számú körzetnek a felügyelője – akinek bátor helytállását dr. Kiss László polgármester idén augusztusban Polgármesteri Dicsérettel ismerte el –, munkatársaival szintén részt vett a közösségi szemétszedési munkában és annak koordinálásában.

„Az akció nemcsak arról szól, hogy megtisztítunk egy területet, hanem arról is, hogy jó példával járunk elöl a mindannyiunknak sokat jelentő Római-part gondozásában, fenntarthatóbbá tételében – mondta dr. Kiss László polgármester az akcióból visszatérőknek a Rozgonyi Piroska utcai vendégházban. – Nagyon köszönöm, nagyon köszönjük minden hozzánk csatlakozó munkatárs és lelkes önkéntes együttműködését! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat mindig szívesen áll az ehhez hasonló jó ügyek mellé.”

A vendégházban meleg ebéddel, forró teával és finom pogácsával vártuk a résztvevőket. Az illatozó paprikás krumpli mellett – amelyet az önkormányzat munkatársai sok szeretettel főztek a ház kertjében, bográcsban – remek alkalom nyílt ismerkedésre és jó hangulatú beszélgetésre is.

Még egyszer köszönjük minden szervező és részt vevő önkéntes munkáját. Találkozzunk tavasszal, amikor ismét közösségi szemétszedésre várunk mindenkit a Rómaira. Addig is arra kérünk mindenkit, vigyázzon a part és a kerület rendezettségére, szépségére, legyen közös felelősségünk Óbuda-Békásmegyer tisztasága.

 

Béres András, a Római-part ügyeiért felelős alpolgármester köszöntötte az önkénteseket, akik indulás előtt meleg teával tölthették fel a kulacsaikat

A szemétszedéshez a zsákokat, a kesztyűket és a szükséges felszerelést önkormányzatunk biztosította

A csapatok kaptak térképet is

Az idei akcióban a bekötőutak megtisztítása volt fókuszban

Legnagyobb örömünkre kicsik és nagyok együtt dolgoztak környezetünk tisztaságáért

A Római-part közös értékünk, közösen vigyázzunk rá!

Közel hetven 120 literes zsák telt meg szeméttel egyetlen délelőtt során

Burján Ferenc, környezetvédelemért felelős alpolgármester is csatlakozott az önkéntesekhez

Dr. Kiss László polgármester megköszönte minden résztvevő munkáját, akik örömmel pihentek meg a finom ebéd mellett

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság