Köszönjük, hogy fogják a kezünk! – November 12. a szociális munka napja

Hírek
Közzétéve:

November 12-én, a szociális munka napján azok előtt hajtunk fejet, akik az év minden napján szociális szolgálatot teljesítenek – felbecsülhetetlen értékű munkát az egyének és a közösség számára is. Sokféle feladatban és helyzetben számíthatunk rájuk. A legkiemelkedőbben helytálló kollégáink munkáját ebben az évben is Fischer Ágoston-díjakkal és polgármesteri dicséretekkel, valamint intézményvezetői dicséretekkel ismerte el önkormányzatunk.

A szociális területen dolgozók többek között ott vannak, amikor a szegénységben élő emberek méltósága, érdekei sérülnek. És ott vannak, ha a kórházban a betegség mellett más típusú akadályok is felmerülnek.

Ott állnak mellettünk

Szakszerű segítségükre számíthatnak azok az embertársaink is, akik valamilyen akadályozottsággal élnek. És ott állnak a szenvedélybetegséggel küzdők mellett éppúgy, mint a gyakran szintén támogatásra szoruló hozzátartozóik mellett.

Ahogyan az időskor kihívásaival egyedül nehezebben megküzdőknek is a szociális munkában dolgozó munkatársak teszik élhetőbbé és könnyebbé a hétköznapokat. De ott állnak a krízishelyzetbe került családok, az iskolai gondjaikkal nehezen megbirkózó diákok mellett is.

Merjünk segítséget kérni!

Ez a nap szóljon arról is, hogy felhívjuk a figyelmet: van segítség, és vannak kitartó, magas szakmai színvonalon dolgozó, elhivatott segítőink.

E hivatás képviselői soha nem azt ígérik, hogy majd én megmutatom, merre van a kiút, hol a megoldás, majd én megkeresem a kapaszkodót. Ők mindig azt ígérik, hogy együtt megoldjuk. És ennek a segítő együttműködésnek köszönhetően az egyének és a közösségek ereje is megsokszorozódik.

Díjakkal is elismerjük munkájukat

Hagyománya vannak a harmadik kerületben, hogy a szociális munka napja alkalmából a területen dolgozók erőfeszítéseit elismerve ünnepséggel köszöntjük őket, és a hivatásukban régóta kiemelkedően teljesítőknek díjakat és dicséreteket adunk át. Ebben az évben is Fischer Ágoston-díjakkal és polgármesteri dicséretekkel, valamint intézményvezetői dicséretekkel ismerte el Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a kiváló munkát.

Mindannyian tudjuk, hogy napjainkban minden korábbinál nagyobb szükség van rájuk, a tudásukra és a tapasztalatukra, a munkabírásukra. Amikor a szociális munkát végző kollégánk a kezét nyújtja egy intézményben, egy családban, egy kórházban vagy egy iskolában, akkor valamennyiünknek nyújtja a kezét, elmondhatatlanul hálásak vagyunk mindezért.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság