Koszorúzás és kitüntetés Varsóban

Hírek
Közzétéve:

A lengyel főváros, Varsó Bemowo nevű kerületében az önkormányzat delegációjának képviselői megkoszorúzták a Bem tábornok, valamint  Petőfi Sándor szobrát a bemowoi városháza előtti téren. A megemlékezés után Marek Lipiński Bemowo polgármestere a két városrész által közösen alapított Bem-díjjal tüntette ki a budapesti Wysocki Légió Hagyományőrző Egyesületet, valamint a Varsóban élő Lang Zofia fordítót. A díjat a magyar-lengyel barátság ápolása, a kulturális területen való együttműködés, valamint a közös történelmi hagyományok ápolása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként vehették át a kitüntetettek. Óbuda-Békásmegyer delegációja a nap zárásaként a helyi kulturális központban megrendezett nagyszabású ünnepségen képviselte kerületünket.

Petőfi szobornál

A programsorozaton önkormányzatunk küldöttsége mellett Gyurcsík Iván varsói magyar nagykövet is részt vett. A III. kerületi delegációt Kelemen Viktória alpolgármester vezette.

 

A Wysocki Légió Hagyományőrző Egyesület tagjai magyarországi lengyelek, vagy azok leszármazottai, illetve olyan „szimpatizánsok”, akik érdeklődnek a lengyel-magyar történelem, kultúra iránt, továbbá érdekli őket a katonai hagyományőrző szervezet szellemisége és eszmeisége. A Légió 2007 márciusában alakult egyesületté, egyedüli szervezetként őrzi és ápolja a több mint ezer éves magyar-lengyel barátságot.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság