Közműépítés a Pomázi úton

Hírek
Közzétéve:

lezarasMárcius végétől várhatóan május végéig Óbudán, a Pomázi úton – több ütemben – közműépítést végeznek. Ez a Pomázi út, a Törökkő utca és az Aranyhegyi utat érinti, ahol a beruházás első ütemében – március 23-ától várhatóan két hónapig – a közúti forgalom változatlanul haladhat. Ezt követően várhatók a jelentősebb forgalomkorlátozások.

A munkálatok ütemezése:

  • Április 7-étől várhatóan két hétig a Törökkő utcán vízvezetéket építenek, emiatt a Törökkő utca 50 méteres hosszon egy sávra szűkül. A munkaterület mellett megmaradó sávon a forgalom, váltakozó irányban haladhat.
  • Április 14-étől körülbelül két hétig a Pomázi út 13.-tól a Törökkő utcai csomópontig a Törökkő utca felőli oldalon a munkálatokat az úttest melletti zöldsávban végzik, emiatt a forgalom számára két szűkített sáv áll majd rendelkezésre. A 118-as, a 160-as és a 960-as autóbusz szakaszon található megállóját a Törökkő utcától távolabb helyezik. A vízvezetékek átkötését előreláthatólag az április 25–26-ai hétvégén végzik, ezért ekkor az út egy forgalmi sávra szűkül, amelyen továbbra is váltakozó irányban haladhat a forgalom.
  • Május 22-étől előreláthatólag néhány napig a Pomázi és az Aranyhegyi úton dolgoznak. Ez idő alatt a forgalom az ideiglenesen kiszélesített Aranyhegyi úton, illetve a Pomázi út és a Törökkő utca csomópontjában, a Pomázi út mellett kialakított ideiglenes útpályán haladhat.
  • Május 28-ától várhatóan május 30-áig az Aranyhegyi úti munkaterület mellett a váltakozó irányú forgalom a Pusztakúti út irányába ideiglenesen egy sávon, jelzőlámpás irányítás segítségével haladhat.

A Pomázi út–Aranyhegyi út útvonalon elsősorban a reggeli csúcsidőszakban a félpályás lezárással járó munkálatok idején jelentősebb torlódásokra kell számítani. Kérjük, hogy aki teheti, kerülje el ezt az útszakaszt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság