Közösségi fórum a Kiskorona utcai Idősek Klubjának Közösségi Költségvetés keretében megvalósuló fejlesztéséről

Hírek
Közzétéve:

A 2023-as Közösségi Költségvetés szavazása során a 3. körzetben a Kiskorona utcai Idősek Klubja bejáratának és környezetének akadálymentes fejlesztése kapta a legtöbb szavazatot. A voksolás óta eltelt időszakban elkészültek a tervek, amelyeket most be is mutattak a leginkább érintetteknek: a nyugdíjasoknak.

A szemerkélő eső ellenére kifejezetten sokan jöttek el megnézni, miképpen válik hamarosan akadálymentessé mindennapjaik egyik fontos helyszíne. A műszaki rajzok és a látványterv bemutatása során megtudhattuk – műemlék épületről lévén szó – a fejlesztések komoly feltételrendszernek kell, hogy megfeleljenek, ráadásul az előírásokon és szabványokon túl figyelembe kell venni a helyszíni adottságokat is. Az egybegyűltek megtudhatták azt is, hogy a fejlesztés során a főbejárat változatlan marad, az akadálymentes közlekedési lehetőség kialakítására az épület oldalsó szárnyánál kerül sor. A vetítés után természetesen a megjelentek által feltett kérdésekre is válaszoltak a szakemberek, akik mindenkit megnyugtattak: a már megszokott, jól működő közösségi terek nem változnak a jövőben sem.

A bemutatót követően a résztvevők együtt mentek ki az épület elé, ahol megnézhették, pontosan hol is helyezkedik majd el a 15 méter hosszú, pihenővel ellátott, növényekkel zöldített rámpa, amely nagy segítséget jelenthet a kerekesszékkel közlekedők és a nagyon idősek számára egyaránt. Szó esett az Idősek Klubja előtti járda talajkiegyenlítéses szintbehozásáról is, és a szakemberek nem sajnálták az időt, hogy a legaprólékosabb felvetésekre is reagáljanak.

A jövőre várható munkálatok a remények szerint csak az első lépései az elkövetkező fejlesztéseknek, hiszen ahogy Haskóné Alker Annamária intézményvezető fogalmazott: „Tizenöt évet vártunk erre a fejlesztésre, de most, hála a közösségnek és az Önkormányzatnak, végre elindult valami.”

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság