Közösségi Költségvetés 2024: ezen a héten az Óbudai Platán Könyvtárba várjuk Önöket ötletelni

Hírek
Közzétéve:

A Közösségi Költségvetés idei első lakossági fórumát Békásmegyeren tartották, s máris itt a következő alkalom: ezúttal az Óbudai Platán Könyvtárba várják a III. kerületért tenni akarókat február 15-én.

Amióta 2020-ban elindult kerületünkben a Közösségi Költségvetés programja, Óbuda-Békásmegyer lakosai többször is bizonyították: egyaránt fontos nekik a demokratikus mechanizmusok működtetése és imádott kerületük „hogyléte”. Ennek megfelelően a Közösségi Költségvetés évek óta folyamatosan növekvő részvételi adatokkal szolgál a javaslattételi és a szavazási szakaszban is. Persze, ez nem is csoda, hiszen az itt élők ötletei és szavazatai alapján 10 körzetben összesen 100 millió forintnyi fejlesztés kerül idén is megvalósításra.

Az első évek tapasztalatai azt mutatták, bár sokan szeretnék kivenni a részüket a kerület közösségi alapú fejlesztéseiből, az ötleteket nem mindig sikerül olyan formában megfogalmazni, hogy azok eséllyel induljanak harcba a megvalósulásért. Ezért döntöttünk úgy 2022-ben, hogy workshopokat szervezünk a lakosság és a szakemberek közötti kommunikáció megkönnyítésére. Ilyenkor lehetőség van átgondolni, egy-egy ötlet számára vajon tényleg ez-e a legmegfelelőbb platform, illetve, az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Közösségi Költségvetés folyamataiba, az ötlet megszületésétől a megvalósulás pillanatáig, ezzel is jobban megértve, hogyan működik egy ilyen fejlesztés.

Az idei Közösségi Költségvetés következő workshopjára február 15-én, 17:00-19:00 között kerül sor, az Óbudai Platán Könyvtárban (1031 Budapest, Arató Emil tér 1.)

Várjuk Önöket, gondolkozzunk együtt!

A Közösségi Költségvetés 2024 további lakossági fórumainak időpontjai:

február 20. kedd – Óhegy Klubház (1037 Budapest, Toronya u. 33.)

február 28. szerda – Csillaghegyi Kulturális Központ (1039 Budapest, Mátyás király út 13–15.)

március 6. szerda – 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

március 7. csütörtök – Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

(A program minden alkalommal 17:00 és 19:00 óra között tart.)

Bővebb információt az https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatnak.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság