„Közösségi tér kialakítását tervezzük a városrészben”

Hírek
Közzétéve:

Mi foglalkoztatta leginkább a lakosokat az elmúlt időszakban?

– A lakosság autóparkjának jelentős megnövekedésével egyenes arányban nőtt a parkolóhelyek létesítése iránti igény is. Ennek érdekében forgalomtechnikai fejlesztések váltak szükségessé a Pók utcai lakótelepen, melynek felülvizsgálata az elmúlt években megtörtént.

Megújul az Aquincum iskola és környezete

– Milyen beruházások valósultak meg a városrészben az elmúlt ciklusban?

– Az iskolaudvar-fejlesztési programban tavaly, közösségi tervezés után idén 100 százalékig önkormányzati támogatással valósul meg az Aquincum Általános Iskola udvarának fejlesztése. A kiviteli tervek elkészültek, ezeket az iskola vezetőségével, valamint az iskola épületében található Óbudai Platán könyvtár tagkönyvtárának vezetőjével, szakembereivel is egyeztettük. A diákok, tanárok, szülők, valamint a közösségi tervezésbe bevont Szent István Egyetem tájépítész hallgatóitól érkező elképzelések és ötletek nyomán egy olyan iskolaudvar-fejlesztés valósulhat meg, mely személyre szabott, ergonomikus, a valódi használói igényekre szabott. A kivitelezés várhatóan még most, a nyári hónapokban elkészülhet.

Energetikai korszerűsítések oktatási-nevelési intézményekben

– „A KEOP-5.7.0 Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése” projektben három épület energetikai korszerűsítése valósulhat meg. Ezek a Mókus utcai bölcsőde, a Kanóc utcai óvoda és a Dr. Béres Általános Iskola Keve utcai épülete. A munkák nyílászárócserét és hőszigetelést foglal magában. A városrész intézményeinek energetikai korszerűsítése KEOP pályázatból valósul meg a körzetemben. A projekt részeként a Pais Dezső Általános Iskola és a Gyermekvilág Óvoda energetikai korszerűsítése történt meg eddig, ahol a hőszigetelés, a nyílászárócsere és a gépészet megújítása is elkészült.

Sportosan a lakótelepen

– Az Arató Emil téren létesült új sportparkban has- és hátizomfejlesztő, valamint tolódzkodó és húzódzkodó eszközök segítik majd a sportolást, amely remélhetőleg hozzájárul a kerületben élők mozgással teli, egészségesebb életmódjához.

NGM Elektromos töltőpontok

– Az önkormányzat három évvel ezelőtt tanulmányt készíttetett 10+40 helyszín vonatkozásában elektromos töltőpontok kialakítására. A kormány az e-MobiNKft-t bízta meg az országos lefedettségű töltőhálózat kialakításával. 10+1 helyszín megvalósulását követően a tapasztalatok bővülésével az e-MobiNkft további e-töltők telepítését tervezi a közeljövőben, szerte Budapesten, így a III. kerületben is. Jelenlegi fejlesztés az I. ütemnek is tekinthető. Körzetemben a Római téren létesült töltőállomás, melyet egyre többen vesznek igénybe.

Erősödő közbiztonság

– A térfelügyeleti rendszer bővítése és korszerűsítése a korábbi rendszerelemek integrációjával a Pók utcai lakótelepen, a Nánási út – Monostori út valamint a Kadosa utcában három évvel ezelőtt valósult meg. Ezzel jelentősen javult a közbiztonság színvonala.

Közösségi teret tervezünk

– Milyen tervek, elképzelések vannak még a kerületnek erre a részére vonatkozóan?

– Nagy szüksége van a Pók utcai lakótelepnek egy télen-nyáron használható közösségi térre. Ennek a tervezése az elmúlt években megkezdődött, a kivitelezésre valószínűleg pályázati forrásra lesz szükség. A lakossági igényeket maximálisan szem előtt tartjuk, minden vonatkozásában. Bús Balázs polgármesterrel és csapatával együttműködve azon dolgozunk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, elvárásaiknak megfelelően.

Sz. Cs.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tucatnál is több zsáknyi szemetet szedtek össze az AKG diákjai

Hírek
Közzétéve:

Mondjon véleményt a Római-parti Plázsról is!

Hírek
Közzétéve:

Folytatódnak a fasorfenntartási munkálatok