Közösségteremtési díjat nyert el Önkormányzatunk

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Közösségiteremtési különdíjat nyert el Önkormányzatunk a Jós utcai közösségi kert kialakításáért, amelyet a lakosság bevonásával hoztunk létre. Büszkeséggel számolhatunk be az újabb elismerésről, amely megerősíti Önkormányzatunkat a zöld gyakorlatokat és a részvételi demokráciát támogató projektek fontosságáról.

Közösségteremtési különdíjjal ismerte el a Jós utcai közösségi kert létrehozásár a Településfejlesztési Szövetség. A közösségi kertet a lakosság kezdeményezésére és igényei alapján alakította ki saját forrásból Önkormányzatunk. 2023. szeptemberében adtuk át az akkor 26 magaságyással rendelkező kertet a lakosságnak közösségi használat céljából, azóta a terület folyamatosan fejlődik és egyre több a résztvevő kertészkedő, akik megalapították a Jós utcai Közösségi Kert Egyesületet.

A helyi lakosoknak köszönhetően a Jós utcai Közösségi Kert nemcsak ültetvényeknek és komposztálóknak, de sok programnak is otthont ad. A közösségi kert életét és programjait a Facebook-oldalán is követhetjük.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Több ezer új biciklivel bővül a közbringarendszer: 2026-ra érkezik a Bubi 3.0

Hírek
Közzétéve:

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására

Hírek
Közzétéve:

A patkányészleléssel kapcsolatos bejelentésekről