„Legfontosabb célunk, hogy fotóinkkal örömet szerezzünk” – Az Óbuda Fotóklub Egyesület köztéri fotókiállítása

Hírek
Közzétéve:

Az Óbuda Fotóklub Egyesület kiállítását csütörtökön este nyitotta meg Halmai Róbert, az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az egyesület tagjainak – akik valamennyien óbudai kötődésűek, és elkötelezettek a kerület ügyei iránt – művészi fényképeit ezúttal a szabadban, köztéren: a Kórház utca forgalomtól lezárt szakaszán láthatjuk.

A fotókör ötvenhárom évvel ezelőtt azzal a szándékkal alakult, hogy lehetőséget teremtsen a harmadik kerületben élő amatőr fotósok számára a közös alkotáshoz. A klub hamar népszerűvé vált, így egész Budapest területéről csatlakoztak kiváló fotósok az alkotó körhöz.

A fotóklub a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének alapítói között aktív szerepet vállalt a hazai amatőr fotós mozgalomban. És kiváló eredménnyel szerepelt hazai, majd külföldi pályázatokon.

Az Óbuda Fotóklub Egyesület mai napig tartó útját sok önálló kiállítás kísérte, mert ahogyan tagjai fogalmaznak: „Egyik legfontosabb célunk, hogy fotóinkkal örömet szerezzünk azok számára, akik látogatják kiállításainkat.”

Köszönjük, hogy kiemelkedő minőségű munkáikkal ezúttal is örömet szereztek nekünk!

A harmadik kerületi Kórház utca Fő térhez közelebb eső szakaszán kiállított fotókat április 10-ig láthatjuk. A köztéri fotókiállítás az Óbuda Fotóklub Egyesület és az Esernyős Galéria közös szervezésében jöhetett létre.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság