Lengyel testvérvárosunkkal közösen nyertünk EU-s pályázatot

Hírek
Közzétéve:

Örömmel jelenthetjük be, hogy lengyel testvérvárosunkkal, Varsó Bemowo kerületével közös, „Zöld városi intézmények hálózata Óbuda és Bemowo kerületek polgárai számára” európai uniós pályázatunkat pozitívan bírálták el.

A pályázat célja a párbeszéd elősegítése az európai klíma- és energiapolitikával kapcsolatban. Továbbá a két kerület közötti együttműködés, a bevált zöld városfejlesztési gyakorlatok megosztása, valamint az európai értékek és az azokban rejlő lehetőségek fontosságának tudatosítása.

A jövő héten pedig testvérvárosunkkal közös, lengyel-magyar történelmi tanulmányi verseny döntője is megrendezésre kerül, amelyen a varsói felkelés 80. évfordulója lesz a téma.

Óbuda-Békásmegyer és Bemowo testvérvárosi kapcsolata idén 25 éves. A kerek évfordulót ünnepelve, március 15-hez kapcsolódóan ebben az évben is, a hagyományainkhoz híven, közösen, Varsó Bemowo kerületében ünnepeltünk. A magyar 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt tisztelegve dr. Kiss László polgármester és az óbuda-békásmegyeri delegáció a bemowói városvezetéssel közösen kereste fel és koszorúzta meg a lengyel fővárosban Petőfi Sándor és Bem József szobrát.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság