Megkoszorúztuk Petőfi és Bem szobrát Bemowóban – Lengyel testvérvárosunkkal együtt tisztelegtünk az 1848-as hősök emléke előtt

Hírek
Közzétéve:

Ebben az esztendőben 25 éves Bemowo és Óbuda testvérvárosi kapcsolata, a negyedszázados, sokszínű területeket felölelő közös munkánk szép szimbóluma a lengyel és magyar nemzet több évszázados  barátságának. A kerek évfordulón ismét, a hagyományainkhoz híven, közösen, Varsó Bemowo kerületében ünnepeltük a magyar 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját.

A magyar delegáció Petőfi Sándor és Bem József szobrát kereste fel a lengyel fővárosban. Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Wesolowski Korinna, az Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Vass Lajos, az Óbudai Társaskör igazgatója, valamint Urszula Kierzkowska, Bemowo polgármestere koszorúzással egybekötött ünnepséggel tisztelgett Petőfi Sándor és Bem József emléke előtt.

A magyar delegáció tárgyalást folytatott a bemowói polgármesteri hivatalban, Urszula Kierzkowska polgármesterrel és a helyi önkormányzat vezetésével. A hivatalos találkozón dr. Kiss László polgármester gratulált a bemowói városvezetésnek a napokban elnyert Varsó legjobb kerülete díjhoz, amelyről a lengyel főváros lakói szavaztak.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere tájékoztatta a lengyel felet, hogy a lengyel-magyar történelmi vetélkedő döntőjére áprilisban kerül sor. Az eseményre a legrangosabb gimnáziumok kaptak meghívást, amelynek témája a Varsói felkelés 80. évfordulója.

Dr. Kiss László polgármester meghívta a testvérváros delegációját, hogy a Katinyi Mártírok Emléknapján közösen tisztelegjünk az áldozatok emléke előtt. Minden évben megemlékezünk a harmadik kerületi Katinyi mártírok parkjában felállított emlékműnél az 1940 áprilisában és májusában, a Katiny melletti erdőben történt mészárlásra.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság