Lezárult a Közösségi Költségvetés 2024-es szavazási szakasza

Hírek
Közzétéve:

Akárcsak öt évvel ezelőtt is még elképzelhetetlen volt, hogy az itt élők befolyással lehessenek arra, miként, milyen irányba fejlődik Óbuda-Békásmegyer, a 2020-ban bevezetett Közösségi Költségvetés azonban változást hozott ebben. Azóta az itt élők évről évre igazolják: örömmel veszik, hogy meghallgatják véleményüket és lelkesen gyakorolják demokratikus jogukat lakóhelyük formálása kapcsán.

Ennek megfelelően az elmúlt négy hónapban a harmadik kerület lakói – az előző években már megszokott – hatalmas aktivitással vetették magukat a projektbe. A különböző platformokon sorban érkeztek a kerület fejlesztését célzó ötletek, a lakossági fórumokon konstruktív viták és beszélgetések során kristályosodtak ki az elképzelések, hogy aztán a május elsején induló szavazási szakaszban mindenki leadja a voksát a számára legszimpatikusabb projektek megvalósulása érdekében.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is lehetőség nyílt papíron és elektronikusan is szavazni: a nagy számban beérkezett papíralapú szavazatok összesítését kollégáink már meg is kezdték. A munkájuk eredményeként kapott számokat az online összesítéssel kumulálva áll majd elő a végeredmény, amiből kiderül: idén mely projektek kapnak – összesen 100 millió forint értékű – támogatást az itt élőktől az Önkormányzat által biztosított forrásból.

Nagyon köszönjük, hogy ismét ilyen sokan tartottak velünk a Közösségi Költségvetés kampányában, tanúbizonyságot téve arról, hogy az Óbuda-Békásmegyeren élőket érdekli a kerületü(n)k sorsa.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság