Lomtalanítás, takarítás, karácsonyfák kiszállítása a rászorulóknak – Folyamatosak a városüzemeltetési feladatok

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt hetekben zajlott lomtalanítás során az önkormányzat köztisztasági csoportja is meghatározó részt vállalt. Elszállították az idő előtt vagy szabálytalanul, a forgalmat akadályozó módon kihelyezett lomokat, valamint a lomtalanítást követően megkésve kihelyezett hulladék elszállítását és a közterületek takarítását is elvégezték. A lomtalanítás keretében több száz köbméter nagydarabos lom elszállítását is elvégezték.

Kilenc kerületi intézményben (bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban) végeztek teljes körű fertőtlenítést, emellett folytatódott a lombgyűjtés Békásmegyer Duna felőli oldalán, belső Óbudán, a Gyógyszergyári lakótelepen, Kaszásdűlőn és a Római lakótelepen.

A „Takarítsuk meg az országot” projekt keretében 14 helyszínen számolták fel az illegális hulladék lerakatokat, ahonnan mintegy 24 köbméter hulladékot szállítottak el.

Folyamatos volt a járdaseprés és az utcabútor takarítás a Római téren, a Vízimolnár utcában, az Amfiteátrum utcában, a Kadosa utcában, a Városfal utcában, az Őrlő utcában, az Ányos utcában, a Pethe Ferenc téren, a Búza utcában, a Szérűskert utcában, a Köles utcában, a Kórház utcában, a Vihar utcában, a Szentendrei úton, a Kiskorona utcában, a Vöröskereszt utcában, a Raktár utcában, a Zápor utcában, a Szőlő utcában, a Kerék utcában, a Flórián téren, a Harrer Pál utcában, a Holdudvar parkban, a Pacsirtamező utcában, a Tímár utcában, a San Marco utcában, az Ágoston utcában, a Zápor utcában, a Kiskorona utcában, a Vihar utcában, a Berend utcában, a Váradi utcában, a Hollós Korvin Lajos utcában, a Zsirai Miklós utcában, a Csobánka téren, a Heltai Jenő téren, a Füst Milán utcában, a Gyűrű utcában, a Pünkösdfürdő utcában, a Juhász Gyula utcában, a Hatvany Lajos utcában és a Budakalász utcában.

A játszótereket, fitnesz parkokat is kitakarították, illetve megjavították a sérült játékeszközöket a Holdudvar parkban, a Polgár utcában, a Jós utcában, a Juhász Gyula utcában, a Királyok útján, a Miklós téren, a Meggyfa utcában, a Nagyszombat utcában, a Kanóc utcában és a Szindbád utcában.

Kilenc helyszínen újították fel a kollégák a meglévő padokat, valamint hat helyszínre helyeztek ki saját készítésű padokat. Tizenegy új hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki a régiek helyére, hét helyszínen pedig saját készítésű szemeteseket tettek ki azokra a helyszínekre, ahol a lakossági igény alapján szükség volt még további edények kihelyezésére.

Tekintettel az érvényben lévő burkolatbontási tilalomra, út- és járdafelújítás az elmúlt két hétben csak a balesetveszélyes úthibák megszüntetésére, kijavítására irányult. Így is 280 négyzetméternyi felületet javítottak, emellett 60 négyzetméteren festettek parkoló- és figyelmeztető útburkolati jeleket.

A városüzemeltetési kollégák az elmúlt két hétben mintegy 30 köbméternyi eldobott szemetet, valamint illegálisan lerakott hulladékot is összegyűjtöttek.

Emellett sövényt nyírtak 550 méteren, pollert javítottak 27 folyóméter hosszan,  310 köbméter zöldhulladékot gyűjtöttek össze, és 120 folyóméter hosszan az útpadkát is kijavították.

Végül, de nem utolsósorban segítettek az önkormányzat által felajánlott, rászoruló családoknak vásárolt fenyőfák kiszállításában is. Köszönjük!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság