Madáreleség-adománnyal támogatjuk az Óbudai Meseerdő Óvoda és a Fodros Általános Iskola állatvédelmi programját

Hírek Aktuális Zöld iroda
Közzétéve:

Adventi vásárunk idején adománygyűjtésünkhöz a sok-sok nagylelkű felajánlás között állateledel is érkezett. A gazdag madáreleség-adományokat ma átadtuk az Óbudai Meseerdő Óvoda és a Fodros Általános Iskola közösségének, így hozzájárulva vállalásukhoz, hogy a téli hónapokban etetik a madarakat.

Büszkék vagyunk rá, hogy a kerületi gyermekintézményeink kiemelt fontossággal tekintenek a környezeti nevelésre és az állatvédelemmel, a felelős állattartással kapcsolatos tudás megismertetésére. Így örömmel döntöttünk arról, hogy az adományként érkezett madáreleség-csomagokat az Óbudai Meseerdő Óvoda és a Fodros Általános Iskola kapja, amelyeket a mai napon Burján Ferenc alpolgármester át is adott az intézményvezetőknek.

Miután az Advent Óbudán 2022 rendezvénysorozatunk keretében az Óbudai Kutyás Egyesület nem csupán energiadús kutya- és macskatáp formájában várta a nagylelkű felajánlásokat, amelyeket az Ürömi Állatotthonhoz és egy leginkább rászoruló kelet-magyarországi menhelyhez juttattak el. Az idén az egyesület madáreleség-adományt is gyűjtött.

Gyermekként is felelősen

Az Óbudai Meseerdő Óvoda valamennyi épületének udvarán madáretető várja az éhes, téli vendégeket. A gyerekek pedig boldogan töltik fel az etetőket, majd az ablakból figyelik, mely madárfajok látogatják azokat ‒ mindez jól illeszkedik az óvoda pedagógiai programjába is, amelyben a környezettudatosságra nevelés hangsúlyos szerepet kapott.

A kerületi Fodros Általános Iskolában sem előzmény nélküli az állatokról való gondolkodás és gondoskodás. Hiszen tanulói 2022. decemberében állatvédelmi témahéten vettek részt, mely nem csupán elméletben hozta közel az állatokat a gyermekekhez: a kapcsolódó „Tesétáltasd” akció keretében a diákok összesen 15.450 km-t gyűjtöttek össze saját illetve menhelyi kutyák sétáltatásával.

Minden adományozónak köszönjük a felajánlásokat, a gyerekeknek pedig a felelős gondoskodást, amellyel a velünk és körülöttünk élő állatok felé fordulnak!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság