Májusban is folytatódik az Áldozatsegítő Program ingyenes jogsegélye a bántalmazást elszenvedettek részére

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata tavaly hívta életre Áldozatsegítő Programját, azzal a céllal, hogy a kerületben élő bántalmazottak kiszolgáltatottságát enyhítse, az áldozatvédelmi rendszert pedig hatékonyabbá tegye. Az országos szinten is előremutató kezdeményezés egyik legfontosabb eleme a havonta elérhető jogsegély, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe az érintettek.

A szolgáltatás a NANE, valamint a Patent Egyesület szakmai segítsége és tanácsadása mellett valósul meg, az önkormányzatunkkal kötött hosszú távú megállapodás értelmében. A Turgonyi Dániel alpolgármester által aláírt szerződés révén kerületünk azon lakói, akik bántalmazást éltek meg vagy erőszak áldozatai lettek, nem maradnak egyedül, és szakemberekkel tudnak beszélni problémáikról, illetve a lehetséges megoldásokról.

Az ingyenesen igénybe vehető jogsegély szolgáltatás legközelebbi időpontja 2024. május 30. (csütörtök) 15:30-17:30, helyszíne pedig az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Víziorgona u. 10. szám alatti telephelye.

A jelentkezőket és az érkezőket a meghirdetett időintervallumon belül megközelítőleg félóránként osztják be a szakemberek.

Forduljanak a Patent Egyesület jogászaihoz, tapasztalt szakembereihez bizalommal.

Kiknek szól a szolgáltatás?

Alapvetően felnőtt által elkövetett erőszak áldozatává vált nőknek és gyerekeknek, ennek bármely jogi vetületével kapcsolatban, így elsősorban polgári és büntetőjogi ügyekben, gyámhatósági eljárásban, távoltartással, kapcsolattartásra vonatkozó határozat végrehajtása iránti nem peres eljárásban érintett ügyfelek jelentkezését várjuk

Jelentkezés:

Az előzetes regisztráció nem feltétel, az érkezőket jelentkezés nélkül is fogadják, azonban a regisztráltak előnyt élveznek, így előfordulhat, hogy várakozni kell. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük.

Jelentkezni e-mailen lehet az alábbi címen:

info@patent.org.hu

A kezdeményezést azért hívtuk életre, hogy a párkapcsolati és a családon belüli erőszak áldozatai minél gyorsabb és szakszerűbb támogatásban részesüljenek, azoknak pedig, akik az áldozatokkal kapcsolatba kerülnek, minél naprakészebb és szélesebb körű ismereteik legyenek, hogy a segítségnyújtás a lehető leghatékonyabb legyen.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Áldozatsegítő Programjáról bővebben ITT tudnak olvasni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság