Már 31 kerületi gyűjtőponton adhatjuk le a használt sütőolajat – Tovább bővült CseppetSem! programunk

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja a zöldszemlélet minél szélesebb körben való támogatását és a környezetbarát megoldások ösztönzését. Burján Ferenc környezetvédelmi ügyekért felelős alpolgármester kezdeményezésére tavaly ősszel elindítottuk lakossági használtolaj-gyűjtő akciónkat a CseppetSem! program részeként.

A tavalyi év szeptemberétől 20 ponton adhattuk le a háztartási, használt sütőolajat a III. kerületben, a gyűjtőhelyek listája nagy örömünkre további 11 ponttal bővült.

A programban részt vesznek többek között bölcsődék, óvodák, kulturális intézmények, könyvtárak és a Békásmegyeri piac is.

A CseppetSem! program keretében a BIOTRANS Kft. és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködésének köszönhetően lehet a kerületi intézményekben leadni a háztartási használt olajat, sütőzsiradékot, ezzel is megelőzve a csatornákba, így a természetes vízkészletbe kerülésüket.

Már egyetlen csepp használt sütőolaj több ezer liter élővizet is beszennyezhet, növények, állatok, mikroorganizmusok élőhelyét.

Főzés után sok esetben nem tudunk mit kezdeni a használt olajjal, a vécébe vagy lefolyóba öntés pedig nemcsak óriási károkat okoz az élővilágnak, de a vízvezetékeknek sem tesz jót. Hiszen az olaj később jelentős dugulást okozhat akár egy teljes társasházi vízvezetékrendszerben.

Kis odafigyeléssel azonban mindennek elejét vehetjük: Óbuda-Békásmegyeren már 31 gyűjtőponton adhatjuk le a háztartási használt olajat, kizárólag az intézmények nyitvatartási idejében.

A helyszínek listája: https://klima.obuda.hu/cseppetsem/

Továbbra is várjuk magánszemélyek, társasházak, intézmények jelentkezését programunkra, legyen minél több CseppetSem!-gyűjtőpont a harmadik kerületben. Tegyünk minél többen azért, hogy egy fenntarthatóbb, jövőállóbb és zöldebb városban éljünk.

Kérjük, keressék Burján Ferenc alpolgármestert a burjan.ferenc@obuda.hu e-mail-címen vagy a +361 437 8677-es telefonszámon.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

„Szükséges, hogy vers írassék” – Április 11. a magyar költészet napja

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére

Hírek
Közzétéve:

Meseíró pályázat 2024: gyermeknapon jutalmaztuk a díjazottakat