Már fogyasztásmérőt is lehet kölcsönözni az Ezüsthegyi Könyvtárból

Hírek
Közzétéve:

Mérhetjük és csökkenthetjük az áramfelhasználásunkat az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárából június 1-től kölcsönözhető fogyasztásmérő aljzatokkal!

Háztartásunkban sok elektronikai készülék található, melyek egy része folyamatos áramhasználatot igényel, mint a hűtő, fagyasztó. Vannak azonban olyan eszközeink is, amelyeket nem használunk folyamatosan, de kikapcsolt állapotban is fogyasztanak. Ilyen a tv, a számítógép, vagy akár a telefontöltő. Ezek az eszközök használat során magasabb fogyasztást generálnak, míg készenléti állapotban alacsonyabb mennyiséget fogyasztanak, viszont folyamatos az áramfelhasználásuk. Az eszközök monitorozásával, odafigyeléssel olyan változásokat érhetünk el, melyekkel csökkenthetünk a rezsi számlán és tehetünk a környezetért!

A méréshez június 1-től az Ezüsthegyi Könyvtárban fogyasztásmérő kölcsönözhető. A kölcsönzés ingyenes. Nem szükséges hozzá a könyvtári tagság, de az alapvető személyes adatok megadása kötelező és a kölcsönzés tényét aláírással kell elismerni. A kölcsönzési idő 1 hét, hosszabbítási lehetőség nem áll rendelkezésre. Kölcsönözni fejenként 1 db eszközt lehet, 18 év felett.

A készülékeket az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. bocsátotta a könyvtár rendelkezésére. A mérőeszköz alkalmazása egyszerű, a dugaszoló aljzat és a fogyasztó közé kell beiktatni, és rövid időn belül analizálja az áramfogyasztást. Ezen kívül még lehetséges vele az egyidejű CO² kibocsátás és az áramköltség meghatározása. A készülék hivatalos használati utasítása IDE KATTINTVA érhető el.

A mérésben és az adatok elemzésében további segítség a könyvtár weboldaláról letölthető, a Greendependet ajánlásával készült fogyasztásmérő naplók:

MÉRÉSI NAPLÓ MOSÓGÉPHEZ 

MÉRÉSI NAPLÓ SZÁRÍTÓGÉPHEZ

MÉRÉSI NAPLÓ EGYÉB HÁZTARTÁSI GÉPHEZ 

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára

1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16.

platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság