Már használják az új diagnosztikai eszközöket a Szent Margit Rendelőintézetben

Hírek
Közzétéve:

Az Egészséges Budapest Program célja a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, ezen belül is az orvostechnológiai, diagnosztikai, gyógyászati eszközpark fejlesztése, az informatikai és betegirányítási rendszerek fejlesztése, valamint a szakrendelők fejlesztése. A támogatásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezeli.

A Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben az orvostechnikai fejlesztések kiemelt területei a fül-orr-gégészet, az urológia, a szemészet, a radiológia, a gasztroenterológia, a fizikoterápia, a sebészet és az egynapos műtő. Az új eszközök révén olyan diagnosztikus és terápiás beavatkozások is elérhetővé válnak a rendelőintézetben, amelyeket a kerületi lakosok jelenleg csak Óbuda-Békásmegyeren kívül tudnak igénybe venni.

2020-ban bruttó 80 millió forint értékben érkeztek diagnosztikai, műtéti és orvostechnológiai eszközök a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőbe, míg 2021 utolsó hónapjaiban közel 159 millió forint értékben.

Az eszközök több ütemben érkeztek meg a rendelésekre. 2021. október 21-én:

  • a szem még tökéletesebb vizsgálatát segítő optikai tomográfot kapott a szemészet,
  • a szívbetegségek vizsgálatát segítő echokardiográffal bővült a kardiológia,
  • új sebészeti motort kapott a sebészet,
  • a fogászatra egy rendkívül korszerű, új fogászati kezelőegység érkezett,
  • a bőrgyógyászat pedig a bőrfiatalítást és sebészeti beavatkozásokat segítő frakcionált CO2-lézerrel
     gazdagodott.

Novemberben további orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök érkeztek a szakrendelésekre:

  • érkezett hat darab nagy, két darab asztali és három darab kazettás gőzsterilizáló, amely több rendelésen is segíti majd a munkát,
  • krioterápiás készülék, lökéshullám-terápiás készülék és mágnesterápiás készülék a fizikoterápiára,
  • valamint a korábbi, idejétmúlt galvánfürdő helyett egy új, négyrekeszes modern készülék állt működésbe szintén a fizikoterápián.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere tegnap délután megtekintette az új szívultrahangot (echokardiográfot), az új fogászati kezelőegységet, a mágnesterápiás ágyat, a galvánfürdőt és a terápiás szoftlézert. A polgármester örömmel látta, hogy az új diagnosztikai eszközök beüzemelése megtörtént, amivel Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásának minősége jelentősen javult.

Mint elmondta, az átlagos szakrendelésekhez képest jóval színvonalasabb, fejlettebb diagnosztizálást és egészségügyi kezelést tesznek lehetővé az új eszközök.

Köszönjük a Szent Margit Rendelőintézet munkatársainak a kerületieknek nyújtott magas színvonalú egészségügyi ellátást.

Dr. Kiss László megtekinti az új diagnosztikai eszközt

Új orvostechnikai eszköz

Dr. Kiss László a Szent Margit Rendelőben

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság