Márciustól 8.950 forintra csökken a Budapest-bérlet ára – Egyszerűbb és olcsóbb lesz Budapest közösségi közlekedése

Hírek
Közzétéve:

Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után nemhogy nő, de csökken az ára.

Március 1-jén, pénteken új időszámítás kezdődik a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedésben. Jön a még olcsóbb Budapest-bérlet és a kölcsönös bérletelfogadás.

A teljes árú havibérlet díja 10 év után újra csökken: 8.950 forint lesz, és változatlanul érvényes a főváros egész területén a MÁV, a Volánbusz és a HÉV járatain is. Jól járnak a változással a budapesti bérletesek és az agglomerációból ingázók is, mert a BKK-járatokon a Budapest-bérlet mellett a Pest vármegye- és az országbérletet is elfogadják majd.

Összességében egyszerűbb és olcsóbb lesz a közösségi közlekedés, ami jelentős mérföldkő Budapest élhetősége szempontjából. Az új rendszerrel mindenki nyer: márciustól még jobban megéri Budapest-bérletet vásárolni, mert 8950 forintra csökken a magánszemélyek havibérletének az ára, azaz:

  • a havibérletet használó utasok számára kevesebb mint napi 300 forintba kerül a korlátlan utazás minden járaton Budapest közigazgatási határán belül;
  • kedvező választást kínál azoknak, akik csak a főváros területén veszik igénybe a közösségi közlekedést.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság