Még egy hónapig szavazhatunk arról, hogy mit fejlesszen Budapest

Hírek
Közzétéve:

A Főpolgármesteri Hivatal egy hónappal, július 31-éig meghosszabbítja a szavazást, hogy még sokakhoz eljuthasson el a szavazás lehetőségének híre.

A BKV jóvoltából nyereményjáték is indul: az online szavazók közül véletlenszerűen 20 fő betekintést nyerhet az 1950-es években – a 2. metróval egy időben – kiépített, sokáig titokban tartott, a köznyelvben Rákosi-bunkerként ismert atombiztos óvóhely rejtelmeibe.

Az első fővárosi részvételi költségvetés budapestiek által beküldött, 53 ötletből álló listájára online az Otlet.budapest.hu oldalon, személyesen az V. kerületi Városháza parkban lehet szavazni minden hétköznap 14–18 óra között.

A részvételi költségvetés lebonyolítását nagyban nehezítette az azzal egy időben kezdődő koronavírus járvány második és harmadik hulláma. Tervben voltak olyan események és akciók, amelyek ezek miatt sajnos nem valósulhattak meg. Ezek közül egyet most pótol a főváros: a szavazás lehetősége júliusban kiterjed a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárhálózat kerületenként egy-egy kijelölt tagkönyvtárára is. A könyvtárakban és az V. kerületi Városháza parkban papír alapon lehet majd szavazni.

Szavazatokat három kategóriában adhatnak le a budapestiek:

Zöld Budapest: a fővárosi zöldterületek fejlesztését és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást elősegítő ötletek

Gondoskodó Budapest: a társadalmi szolidaritást elősegítő vagy közösségfejlesztő ötletek

Egész Budapest: az egész fővárost érintő ötletek

A kategóriáknak saját költségkerete van, ami a Zöld Budapest és a Gondoskodó Budapest esetében 250-250 millió Ft, az Egész Budapest kategória esetében 500 millió Ft. A legtöbb szavazatot gyűjtő ötletekből annyi valósulhat meg, amennyi az adott kategória keretébe belefér.

A harmadik kerületben található, megvalósíthatónak ítélt ötletek listáját ITT találja, amelyekre szavazni tud.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság