Megbecsülés program és energiatakarékos eszközök térítésmentesen a kerületben ‒ Május 5. az egyenlő esélyek napja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Május 5-én számos országban hívják fel a figyelmet arra, hogy mindenkinek – különös tekintettel a kisebbségekhez tartozó embertársainknak – joga van az emberi méltósághoz, a szabadsághoz, a demokráciához, az egyenlőséghez, a jogállamisághoz és az emberi jogok tiszteletben tartásához. A kerületben pedig már hagyománya van annak, hogy e jeles napon példákat gyűjtünk: önkormányzatunk milyen lépéseket tett a hátrányok enyhítése érdekében.

Óbudai megbecsülés program

Az évek óta tartó magas infláció és az emelkedő élelmiszerárak következményeit csaknem mindannyian érezzük. Így Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat úgy döntötte, hogy megszervezi eddigi legnagyobb szociális támogatási akcióját, az Óbudai megbecsülés programot.

A harmadaik kerületben lakó 65 év feletti nyugdíjasoknak 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt adunk minden évben. Az első alkalomra idén került sor, a támogatás május 11-ig még átvehető a Békásmegyeri Közösségi Házban.

Térítésmentes víztakarékossági akció

Víztakarékossági akciónk keretében térítésmentesen biztosítunk a harmadik kerületi lakosság számára olyan csomagokat, amelyekben különféle áramlásszabályozók találhatók. Az eszközök segítségével hosszútávon akár 40 százalékkal is csökkenthető a vízfogyasztás mértéke háztartásonként.

A programra, amely az Európai Unió támogatásával jött létre, május 20-ig lehet regisztrálni. A csomagokat május 31-én, pénteken és június elsején, szombaton adjuk át.

Ingyenes LED-izzóakció

Számunkra kiemelten fontos a fenntartható és zöld gyakorlatok népszerűsítése, valamint az Óbuda-Békásmegyeren élők mindennapjainak megkönnyítése. Így térítésmentes LED-izzóakciót hirdettünk, amelynek keretében a harmadik kerületi lakosok ingyen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz.

Az izzók június 6-án, három helyszínen lesznek átvehetőek. A kedvezmény igénybevételéhez saját névre szóló, érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása szükséges.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság