Megkezdődött a Laborc utcai strand felújítása – Helyszíni fotók a közel félmilliárd forintos fejlesztésről

Hírek
Közzétéve:

Napok óta gőzerővel zajlik a Laborc utcai strand felújítása, amit Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata önerőből, állami segítség nélkül valósít meg, közel fél milliárd forint értékben. Friss helyszíni fotóinkon látható, hogy a medence takarítása és több helyen a burkolatok bontása is elkezdődött. 

Több évnyi üzembiztonsági és gazdálkodási nehézséget feloldva, önerőből hajtja végre Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Laborc utcai strand felújítását. A munkálatok márciusban megindultak, a közel félmilliárd forint értékű fejlesztés érinti a medencék és környezetük teljeskörű felújítását, az öltözők és egyéb kiszolgáló egységek átfogó tatarozását.

A felújítás komplexitása ugyan őszi befejezést tesz lehetővé, a korszerűsítést követően egy modern, alternatív energiaforrásokat is kiaknázó strand nyithatja meg kapuit.

Tovább nem várhattunk

Mint ismert – az előző kerületvezetés nem megfelelő gazdálkodása miatt – a Laborc utcai strand biztonságos üzemeltetése az elmúlt években lehetetlenné vált. Az ÁNTSZ már 2018-ban és 2019-ben is csak az azonnali felújítást feltételül szabva adott engedélyt a nyitásra. Önkormányzatunk nem vár tovább az állami fejlesztési forrásokra: a tavaly kiírt közbeszerzésre érkezett legkedvezőbb ajánlatot elfogadva végre megkezdődtek a munkálatok.

Olyan fejlesztés kezdődött, amelyre a fürdő 1978-as átadása óta nem volt példa. Ahogy a képeken látható, a kivitelező strand területét teljes egészében birtokba vette, már több ponton, párhuzamosan zajlanak a bontási és előkészítési munkák. Az öltözők és a kiszolgáló egységek a szükséges mértékben lebontásra, majd a tervezett közösségi funkciók szerint átépítésre kerülnek. A kazánházat és a vízgépházat már elbontották.

Megszűnik a gázbekötés

Az energiatakarékosság érdekében napelem-rendszert építünk ki. A strandot érintő gázbekötés megszűnik, helyette a medence és az épület fűtését, melegvízellátását korszerű levegő-víz hőszivattyús rendszer fogja ellátni. Hosszú évek salakjától tisztítottuk meg leeresztés után a medencéket.

A lakosság az alábbiakat nyeri a strand felújítása által:

  • medencék szerkezeterősítése
  • új lábmosók és zuhanyzók
  • modern medencegépészet
  • új lépcsők és akadálymentesítés
  • új vizesblokkok és öltöző
  • korszerű világítástechnika
  • hideg- és melegburkolat csere
  • napelemtelepítés + hőszivattyús rendszer

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság