Megkezdődött a síkosságmentesítés, előzzük meg közösen a baleseteket!

Hírek
Közzétéve:

Az eddigi, kifejezetten enyhe tél után a napokban havazással, tartós fagyokkal is kell(ett) számolnunk. Az utak, a járdaszakaszok síkosak, csúszósak, balesetveszélyesek lehetnek, ezért különösen figyelnünk kell a biztonságos közlekedésre, a magunk és egymás testi épségére, az utak tisztaságára.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársai is folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzéseit, és jó előre felkészültek a síkosságmentesítő munkálatokra.

Az önkormányzat két univerzális, hótakarításra is felszerelt kistraktorának készenlétbe állítása mellett szerződött partnerünk is megkezdte a síkosságmentesítést. Elsőként az egészségügyi és szociális intézmények, a tömegközlekedési csomópontokhoz vezető járdaszakaszok, valamint a lakosság ellátásának szempontjából fontos intézményekhez, épületekhez vezető szakaszok tisztítása kezdődött meg. (A parkolók és az utak síkosságmentesítését az FKF végzi). Munkatársaink szórásra kizárólag zeolitőrleményt használnak, ami egyfelől környezetkímélő eljárás, másfelől az állatok lábát sem irritálja, és nem sérti fel. Összesen 68 ezer négyzetméternyi járdaszakasz áll jelenleg a közterület-felügyelet kezelésében.

Érdemes felhívni továbbá az ingatlantulajdonosok, társasházi kezelők, üzlettulajdonosok figyelmét, hangsúlyozzák az ÓBKF munkatársai, hogy az ingatlanok, üzletek, társasházak, kereskedelmi egységek határa és az úttest közötti terület tisztítása, síkosságmentesítése a tulajdonos (képviselő) feladata, ezt Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII. 1.) számú önkormányzati rendelete határozta meg.

Kérjük, figyeljenek a járdaszakaszok, közös területek biztonságára és megfelelő tisztaságára! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság