Megköszöntük a kéthetes ingyenes tesztelést minden munkatársunknak, minden résztvevőnek

Hírek
Közzétéve:

A tesztelés minden esetben önkéntes volt, és rapid antigén tesztekkel végezték Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat munkatársai.

A Országos Szociális Információs Rendszerbe (OSZIR) a kiszűrtek adatai minden alkalommal felkerültek, ebben a Szent Margit Rendelőintézet is segítette a védőnők munkáját.

A szűrések alkalmával a két helyszínen (Szent Margit Rendelőintézet, Vörösvári út, a főbejárat előtti parkoló, valamint a Békásmegyeri Közösségi Ház udvara) külön várakozópont volt kijelölve a tünettel érkezők részére, továbbá tesztelésük is elkülönítve történt.

Schadek-Bíró Éva, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat intézményvezetője elmondta: „A lakosság kifejezetten örült az ingyenes tesztelési lehetőségnek. Nagy volt az érdeklődés. Az első héten kétszáz felett volt a megjelentek száma naponta. Sok pozitív esetet kiszűrtünk, családokat, fiatalokat, időseket egyaránt. Mindenkinek volt egy saját története…

Sokan megkönnyebbültek az eredmény hallatán, mások számára megerősítést nyert, amit sejtettek. Persze találkoztunk nem kevés olyan esettel, ahol nagyon meglepődtek a pozitív eredmény hallatán.

Köszönjük, hogy az önkormányzat részéről is sok kolléga, önkéntes segítette a munkánkat, így mi valóban csak a tesztelésekkel foglalkozhattunk. Külön szeretném megköszönni Newmann Tímea, Tukacs István és Szentesi Ferenc segítségét is, akik mindvégig velünk voltak a két hét alatt.”

December 7-én délután dr. Kiss László polgármester köszöntötte Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat munkatársait, valamint azokat a kollégákat, akik segítettek az önkormányzat ingyenes lakossági tesztelési programjának megszervezésében, lebonyolításában, kommunikálásában. “Nem lehetek elég hálás, amiért Önökre, Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatára egész évben számíthatunk. Rendkívül fontos és ezekben a nehéz időkben a szokásosnál is hasznosabb, értékesebb munkát végeznek – olykor hálátlan körülmények között. Szeretném, ha tudnák, mennyire büszkék vagyunk arra, hogy ezekben az emberpróbáló helyzetekben is ennyi derűvel, empátiával, odaadással végzik a munkájukat” – mondta el a polgármester.

Önkormányzatunk kéthetes koronavírus-szűrése számokban:

Összesen a két hét alatt: 3219 főt teszteltünk, ebből 191 esetben kaptunk pozitív eredményt, ez a tesztelésen részt vevők 6%-a (az ingyenes lakossági tesztelés során, a Csobánka téren és a Vörösvári úton összesen a szűrésen részt vevők 9,7%-a).

A legtöbb tesztelést az utolsó napon, december 3-án végeztük (626 fő, ingyenes lakossági tesztelés és intézményi szűrés összesen), egyúttal ezen a napon volt a legkevesebb pozitív eset (mindössze 10 fő).

Legtöbb pozitív teszteredmény az első tesztelési napon, november 22-én született, összesen 32 fő.

A lakossági ingyenes tesztelés során (Csobánka tér és Vörösvári út) a nemek aránya a pozitív teszteredmények esetében: 53%-uk volt nő.

9 fős önkéntes csapat segítette a védőnők munkáját közvetlenül a tesztelések során. A helyszínek napi berendezésénél és bontásánál pedig 3-4 fő segített.

Közel 5000 adatlapot használtunk fel.

Több mint 30 liter felületfertőtlenítő fogyott.

Kézfertőtlenítőből összesen 10 liter fogyott.

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálat munkatársai közül a harmadik kerületi ingyenes koronavírus-szűrés két hete alatt összesen 26 területi, illetve iskolavédőnő vett részt.

 

Még egyszer szeretnénk megköszönni a tesztelésre érkezettek türelmét és a sorok hosszától függetlenül tanúsított fegyelmezettségét.

Köszönjük a Szent Margit Rendelőintézet, valamint a Békásmegyeri Közösségi Ház együttműködő támogatását, hogy segítettek a tesztelések gyors és gördülékeny lebonyolításában.

Védőnőink mellett hivatalunk önkéntesként segítő munkatársainak és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet munkatársainak támogatása nélkül nem tudtunk volna több mint 3000 ingyenes koronavírus-szűrést elvégezni.

Köszönjük, hogy ennyien segítették a harmadik kerületben a járvány elleni védekezést.

Továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra, vigyázzunk közösségünkre!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Lengyel testvérvárosunkkal közösen nyertünk EU-s pályázatot

Hírek
Közzétéve:

A szabályos zöldhulladék kihelyezésről

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Óbudai Nyár – Színes programok egész nyárra