Megszépült óvodák: fontos fejlesztések, biztonságos, fenntartható és modern épületek

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Évek óta igyekszünk a harmadik kerületi óvodákat, gyermekintézményeket lépésről lépésre fenntarthatóbbá és szebbé, kényelmesebbé tenni, olyanná, amelyben a gyerekek és az ott dolgozók otthonosan érzik magukat. Ebben Önök is sokat segítettek, hiszen számos fejlesztés a Közösségi Költségvetés keretein belül tudott megvalósulni. Emellett fontos kezdeményezésekkel, programokkal is segítjük munkatársainkat és az óvodás gyerekeket Óbuda-Békásmegyeren.

A Közösségi Költségvetés projektek során minden évben kiemelkedően jól szerepelnek a kerületi óvodák. A fejlesztési javaslatok, így a nyertes ötletek között is szép számmal találunk olyat, amely a kerületi óvodai épületek megújítását, megszépítését célozza.

A győztesek között ott találjuk az elmúlt évekből például az Óbudai Hétpettyes Óvodát, ahol padlócserére került sor, valamint megújult az előtető. Az Arató Emil téri Gyermekvilág Óvodában szintén az Önök szavazatai alapján lett új az előtető.

A Vackor óvoda udvarán pázsitborítás került a dombra, az Ágoston oviban ütéscsillapító burkolatot helyeztünk a kerti játszóeszközök alá, a Bárczi óvoda pedig szép új kültéri játszóeszközökkel gazdagodott.

A tavalyi óvodai nyertesek is számosak, így az idei, folyamatban lévő fejlesztések között találjuk például a Meseerdő óvodát, ahol a folyosó teljes padlóburkolat-cserén esik át, vagy a Gázgyári ovit, ahol a kerítés újul meg, a Kanóc óvodába is új kültéri játszóeszközök kerülnek, a Pitypang óvodában modern fejlesztőszobát alakítunk ki és adunk át nemsokára, a Kelta utcai Gyermeksziget óvodában pedig gyönyörű és rendkívül hasznos sószoba készül.

Több multifunkciós sportpályát is átadtunk az elmúlt években, többek között az Óbudai Hétpettyes Óvoda Szín-Kör-Játék Tagóvodájában, valamint az Óbudai Meseerdő Óvoda Szél utcai óvodájában.

Nemrég befejeztük a Solymár utcai gyermekintézmények energetikai és esztétikai felújítását is. Ennek keretében sor került az intézményben konyhatechnológia fejlesztésére és napelem telepítésére, bölcsődei kapacitásbővítésre és az óvodai épület részleges felújítására. A teljes épületen felújítottuk a homlokzati szigetelést és az udvari előtetőt, kicseréltük a külső nyílászárókat, továbbá sószobát és fejlesztőszobát is kialakítottunk, valamint felújítottuk a tűzjelző rendszert.

Évről évre meseíró pályázatot hirdetünk munkatársainknak, a kerület kedvenc meséit pedig nyomtatásban is megjelentetjük a helyi óvodások legszebb rajzaival illusztrálva. Kerületi óvodásainkat UV-sugárzás-jelző karórával segítjük a hőségben, hogy figyelmeztesse őket, ha árnyékba kell menniük.

A kerületi gyermekvédelem erősítésében három éve együttműködünk a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal, amelynek munkatársai óvodáink irányelveinek újrafogalmazásában, dolgozóinak képzésében, támogatásában is folyamatosan részt vesznek.

Együtt ünnepeltük az ötvenéves Óbudai Meseerdő Óvoda Kerék utcai telephelyét faültetéssel, időkapszula elrejtésével és retróovi-kiállítással. A Meggyfa utcai telephely pedig hatvanéves lett: meseelőadással, zenével és időkapszula elhelyezésével készültünk az évfordulóra.

Nagy büszkeségünk, hogy mások mellett az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája is elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet, elismerve a környezeti és fenntarthatóságra nevelés színvonalát, valamint a fenntarthatóság értékrendszerének következetes érvényesítését. Az Óbudai Almáskert Óvoda Gázgyári tagóvodája pedig az első bogárbarát óvoda lett Magyarországon.

Az óvodai dolgozók önkormányzati támogatását megemeltük, képviselő-testületünk pedig elfogadta az Óbudai Hűségprogram keretében az óbudai hűségjutalom és az óbudai pótlék bevezetését. Emellett megtérítjük az önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső bérét is. Az önkormányzat bérlakáspályázattal is segíti dolgozóit, valamint a kerékpárral munkába járást is ösztönzi. Támogatjuk és megtérítjük továbbá a pedagógus-továbbképzéseken, tanfolyamokon való részvételt.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság