Megtartottuk Képviselő-testületi ülésünket, pótoljuk az óvodai dolgozók sztrájk miatt kiesett bérét

Hírek
Közzétéve:

Február 23-án megtartott Képviselő-testületi ülésünkön többek között döntöttünk arról, hogy az önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozó közalkalmazottak pedagógussztrájk miatt kieső bérét megtérítjük, mivel számunkra kiemelten fontos az általuk végzett munka és annak megbecsülése is.

Az ülésen az összevont költségvetésről szóló önkormányzati rendeletet módosításával kapcsolatban dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere kiemelte, hogy jelentős eredményeket tudott elérni az önkormányzat a rezsikáosz és a szárnyaló infláció ellenére is. Elmondta, a jelenlegi rendkívüli pénzromlás miatt természetes, hogy nőttek az önkormányzat kiadásai és bevételei is. Megjegyezte, örülne neki, ha nem lenne ilyen drasztikus az infláció, de az elhibázott kormányzati gazdaságpolitikán az önkormányzatok nem tudnak változtatni, legfeljebb enyhíteni képesek annak településekre és így a lakosságra tett hatását.

A közterületek használatával összefüggő egyes önkormányzati rendeletek módosítására, nevezetesen egyes mulasztások miatt járó bírságok emelésére azért volt szükség, mert jelentős problémát jelent a kerület számára az útburkolatok illegális megbontása, ami hosszú távon súlyos közlekedési problémákat okozhat.

A Képviselő-testület meghosszabbította Dr. Budai András, a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának megbízását, aki így újabb öt évig vezeti majd az intézményt. Dr. Kiss László hangsúlyozta, hogy Dr. Budai András lelkiismeretesen és magas szakmai színvonalon koordinálta a kórház működését, az újabb kinevezéshez pedig gratulált az igazgatónak.

Az ülés keretében döntöttük a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt.-vel való együttműködési megállapodás megkötéséről, amely értelmében a harmadik kerületi nyugdíjasok az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézménynél történt regisztrációval és nyugdíjas igazolvány bemutatásával továbbra is kedvezményesen vehetnek belépőjegyet hétfőnként a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszodába, kedden és csütörtökönként pedig a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda uszoda és wellness részlegébe.

Továbbá a III. kerületben állandó, bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok részére a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszodába jelenleg biztosított tíz százalékos kedvezmény kiterjed a Római Strandfürdő és a Pünkösdfürdői Strand igénybevételére is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság