Megújul az Aquincum Általános Iskola udvara

Hírek
Közzétéve:

Az Aquincum Általános Iskola több száz diák színvonalas oktatását végzi lelkiismeretes oktatói gárdával. A 2018-as közösségi tervezést örömmel és lelkesen fogadta az iskola tantestülete, és sokat segítettek abban a tervezőnek, valamint a tervezésbe bekapcsolódó egyetemi hallgatóknak, hogy praktikus, fenntartható és színes tervek készüljenek az iskolaudvar felújítására.

A fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújult a zsibongó – új burkolattal, erős alépítménnyel, színes, vidám felfestéssel, valamint csapadékvíz-elvezetési rendszer is kiépítésre került a területen. Az udvaron helyet kapott egy 200 méter hosszú futópálya, túlnyomórészt rekortán burkolattal és a karbantartási munkák segítésére a kerti kaputól egy új, rámpás autóbehajtó épült.

A zöldfelületek több helyen is megújultak, egy kisebb részen szórt burkolatú, akár kültéri tanteremként vagy pihenőtérként funkcionáló közösségi teret alakítottak ki. Külön játszóhelyük lesz a kisebbeknek és a nagyobbaknak. A kicsik egy hajó formájú, komplex játszóeszközt, a nagyobb korosztály egy akadálypálya jellegű játszóeszközt használhat a jövőben.

Összességében egy vidám, játékeszközökben, mozgási lehetőségben gazdag udvar fogadja ezentúl használóit. Az iskola közössége segítőkészségéről tett tanúbizonyságot, így az udvar felújítása zavartalan módon mehetett végbe, és a testnevelés-órák, valamint a szünetek alkalmával újra élvezhetik a gyerekek az iskolaudvart.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A Boróka az év harmadik kerületi fagyizója

Hírek
Közzétéve:

Indul Civil Üzleti Iskolánk új évada!

Hírek
Közzétéve:

Jövőre 10 ezer Ft-os vásárlási utalványt kapnak a harmadik kerületi nyugdíjasok