Megújult a BKK Futár alkalmazás

Hírek
Közzétéve:

A megújult alkalmazásban már választható az osztott képernyős nézet: a funkciónak köszönhetően egyszerre tekinthető meg az okoseszközök képernyőjén az alkalmazás térképes nézete, valamint a megállóhelyi indulások és a menetrendi információk. A testreszabhatóságot és a könnyebb kezelés lehetőségét teremti meg az elrendezés beállítása menüpont. Beállítható az új osztott képernyős vagy a régi klasszikus nézet is, de akár a listanézetet is választhatják a felhasználók.

Az eddig megszokott zöld, azaz valós idejű, és fekete, azaz a tervezett indulási időpontok jelzése mellett ezentúl egy új, narancssárga jelöléssel is találkozhatnak a Futár alkalmazás felhasználói: az új jelzés a bizonytalan indulásokat jelöli. Ez akkor jelenik meg, ha az adott jármű haladása akadályoztatva van, például dugóban áll.

A Futár mobilos applikációja rendkívül népszerű: az utasok csak idén januárban 1 211 350 alkalommal az alkalmazással tervezték meg útjukat, és az év első hónapjában több mint 450 ezer aktív felhasználója volt a rendszernek. Az alkalmazás emellett 2300 jármű belső monitorján (villamoson, trolibuszon, autóbuszon, fogaskerekűn és hajón) és 300 megállóhelyi kijelzőn mutatja az utasoknak az alapadatokat.

A 2014 októbere óta működő Futárral kapcsolatban jelenleg a BKK egy olyan fejlesztési csomag kidolgozását végzi, amely a rendszer teljes körű megújításának a lehetőségét alapozza meg, igazodva a trendekhez, a piacon fellelhető megoldási lehetőségekhez és természetesen a felhasználói igényekhez. A BKK már ehhez a fejlesztési csomaghoz kapcsolódóan kívánja megújítani a jövő év végén lejáró üzemeltetési szerződését.

A rendszer megújítására irányuló javaslatok elkészítésekor a BKK szakembereinek szem előtt kell tartaniuk a technikai, illetve műszaki jellegű lehetőségeket, valamint a szűkös pénzügyi forrásokat is.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság