Megvannak a jelöltek! – Szavazzon Ön is, ki kapja Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat

Aktuális
Közzétéve:

Nagyon izgatottak vagyunk, és nagyon büszkék is: több együttműködő partnerünkre is lehet szavazni. Ön melyik szervezetnek ítélné oda az egymillió forintos jutalmat? December 31-ig van lehetőség szavazni.

Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat idén alapította a Fővárosi Önkormányzat. A budapestiek szavazhatják meg, hogy melyik civil szervezet járult leginkább hozzá tevékenységével Budapest fejlődéséhez, élhetőségéhez, az itt élők jóllétéhez.

Kikre lehet szavazni?

A díjra pályázati úton jelentkezhetett bármely, legalább egy éve működő budapesti civil szervezet. A beérkezett pályázatokat a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált és ebben az évben nem pályázó szervezetek rangsorolhatták, majd az ő véleményüket figyelembe véve bocsátotta Karácsony Gergely főpolgármester december 1-jével online szavazásra a legjobb 10-et.

Eszerint szavazhatnak például a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványra, a Járókelő Közhasznú Egyesületre vagy a Magyar Kerékpárosklubra is.

Hogyan lehet szavazni?

December 1. és 31. között minden 14 évesnél idősebb Budapesten élő, tanuló vagy dolgozó személy leadhat 1 db szavazatot az általa választott civil szervezetre. A legtöbb voksot kapott szervezet nyeri el Az Év Fővárosi Civil Szervezete díjat.

A győztes civil szervezet tevékenységének jelképes elismeréseként egymillió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár. Emellett a nyertes egy éven keresztül (2023. február 1. és 2024. február 1. között) használhatja saját kommunikációs anyagaiban és sajtó- és médiamegjelenéseiben a címet.

A szavazás határideje: 2022. december 31.

A nyertes értesítése: 2023. január 6.

Ünnepélyes átadás: 2023. február 1.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság