Megvannak idei meseíró pályázatunk győztesei – Szívből gratulálunk!

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Idén is meghirdettük meseíró pályázatunkat, ám ezúttal már nemcsak óvodai dolgozók, hanem az önkormányzat és intézményei munkatársainak pályaműveit is vártuk április 7-ig. A zsűri 13-án délután összeült, és döntött.

Nagyon köszönjük minden kedves meseíró munkatársunknak, aki felhívásunkra pályázatot nyújtott be, az értékes szövegeket és a kedves történeteket. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jobbnál jobb mesék közül kellett az ötfős zsűrinek választani, ami az idei évben talán minden korábbinál nehezebb volt. A többórás egyeztetést és vitát követően megszületett az idei eredmény: az első három helyezett mellett különdíjast is hirdettek.

Dr. Kiss László polgármester, aki maga is tagja a zsűrinek, úgy fogalmazott: „Igazán nagyszerű történetekkel, nagyon kedves, emlékezetes figurákkal, izgalmas szövegekkel találkoztunk a mesék olvasása során. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennyi tehetséges, kreatív munkatársunk van, akiknek ezúton is nagyon köszönöm a munkáját. A nyerteseknek szívből gratulálok, biztos vagyok benne, hogy nemcsak a harmadik kerületi óvodásoknak, de minden gyereknek nagyon fognak tetszeni ezek a mesék. Köszönöm továbbá a zsűrinek is a lelkiismeretes, alapos munkát.”

Dóka Péter, a zsűri elnöke részletesebben is ismertetni fogja az értékelés és a bírálat szempontjait, az idén beérkezett szövegek főbb jellemzőit, valamint a kiemelkedő, nyertes mesékről is szólni fog.

2023-ban a zsűri döntése alapján a legjobbnak ítélt mesék és szerzőik:

 

 1. helyezett    Érchegyiné Futó Csilla

Mese a kutyáról, aki dobolni tudott a farkával

 

 1. helyezett    Tripsánszki Éva

Az aranycsengettyűs galamb

 

 1. helyezett    Forgácsné Fekete Anita

Egy mesés óbudai séta

 

Különdíj     Gacsályiné Frányó Zsuzsanna

Berci és az utcabál

 

Gratulálunk a szerzőknek!

 

Az ötfős zsűri 2023-ban:

 • dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere
 • Dóka Péter, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője, író, a zsűri elnöke
 • Kisné Balázs Enikő, a Köznevelési és Kulturális Főosztály vezetője
 • Szathuryné Ruszthi Nóra köznevelési referens
 • Pőcze Márta, az Óbudai Platán Könyvtár igazgatója

A zsűri tagjai értékelés és döntés előtt kizárólag a mesék szövegét kapták meg, azok szerzőiről – továbbá személyes adataikról – semmilyen módon nem szereztek tudomást.

A nyertes meséket idén is harmadik kerületi óvodások fogják illusztrálni. Az ő rajzaik kíséretében jelennek meg a nyertes szövegek gyereknap alkalmából nyomtatásban, továbbá az alábbi felületeken:

 • obuda.hu
 • Óbuda újság
 • A meseíró pályázat győztes meséi, hangoskönyv, 2023. tél

A nyertes mesék és szerzőik idei díjazása:

 1. helyezett: nettó 175 ezer Ft
 2. helyezett nettó 125 ezer Ft
 3. helyezett nettó 75 ezer Ft

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság