Milyenek legyenek a Duna-partok Budapesten? – Mondja el Ön is a véleményét!

Hírek
Közzétéve:

Budapest páratlan értéke a Duna menti elhelyezkedése, a belvárosi Duna-part világhírű panorámája és a külsőbb részek természetközeli, vízparti hangulata. A Duna és partjai a közlekedés mellett lehetőséget nyújtanak a mindennapos kikapcsolódásra, egyedi turisztikai vonzerőt és – különleges természetközeli helyszínként –  védendő értéket is jelentenek.

A rendezvényhajók és a szállodahajók jelenlegi működéséből eredő zaj- és légszennyezés, valamint az elmúlt években egyre nagyobb turisztikai forgalom azonban elsősorban a lakóterületek közelségében okoz állandó problémát.

A belvárosban zavaró a kikötőhelyek és a kikötőkhöz kapcsolódó berendezési tárgyak (hajóhidak, kapuzatok, reklámtáblák, hulladéktárolók, közmű dobozok) rendezetlen, túlburjánzott kialakítása, ami nem csak a világörökségi környezethez méltatlan megjelenést eredményez, hanem a sétányok kellemes használatát is akadályozza. A természetközeli partszakaszokon elsősorban a természeti értékek megőrzése és a kikapcsolódást lehetővé tevő funkciók összehangolása jelent feladatot.

A budapesti Duna-partok használatával, a hajózással és a kikötőkkel kapcsolatban a Fővárosi Önkormányzat kíváncsi a lakossági tapasztalatokra, problémákra és fejlesztési igényekre.

Találjuk ki közösen a Duna-partok jövőjét!

Kérjük, töltse ki Ön is az erről szóló kérdőívet!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Egészségnap Óbudán ingyenes szűrővizsgálatokkal – Április 10. a nemzeti rákellenes nap

Hírek
Közzétéve:

Új templom épül a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Mi lesz itt évtizedek múlva?