Mindenünk a víz ‒ Kiállítás nyílt kreatív pályázatunk díjazott alkotásaiból

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A Budapest 150 programsorozat keretében a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a budapesti kerületekkel összefogásban Mindenünk a víz címmel kreatív pályázatot hirdetett a víz világnapja alkalmából, amelyhez Óbuda-Békásmegyer is csatlakozott. A díjazott alkotásokból kiállítást nyitottunk.

A világnap célja ráirányítani a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A harmadik kerület önkormányzata természetesen örömmel fogadta el a felkérést, hogy csatlakozzon a kapcsolódó pályázat kiíróihoz.

130 csodálatos alkotás versenyzett

A kreatív pályázatra három kategóriában lehetett alkotásokat benyújtani: gyermekrajzokat, digitális alkotásokat és kabalafigurákat vártunk, a középpontban a víz és a fürdőzés tematikával. A pályázatra több mint 130 csodálatos és kreatív alkotás érkezett, gyermekek és fiatalok munkái.

A pályaművek értékelése megtörtént, a képzőművészekből, a kerületi önkormányzatok és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársaiból álló zsűri a kreativitás, a tartalom, az egyediség és a megvalósítás minőségének szempontjai alapján választotta ki a díjazottakat. Így az egyes kategóriákban három-három pályamű Budapest díjban részesült, a kerületi elismerésekre pedig az önkormányzatok tettek javaslatokat, a zsűri továbbá – egyhangú vélemény alapján – három Budapest különdíjat is odaítélt a pályázóknak.

A kiállítás augusztus végéig látható ‒ Tekintsék meg!

A díjazott alkotásokból kiállítás készült, amelynek a harmadik kerületi Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda (1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.) ad otthont. A tárlat 2023. augusztus 31-ig látogatható, az alkotások a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. honlapján, Facebook oldalán és YouTube csatornáján is elérhetők, láthatók lesznek.

Gratulálunk a díjazottaknak, és minden pályázónak köszönjük a munkáját, reméljük, valamennyien örömüket lelték az alkotásban!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság