Mindig ugyanaz tudott maradni: nyitott, mosolygós, a másikra odafigyelő ember – 102 éve született Göncz Árpád

Hírek
Közzétéve:

„A népszerűség igazi titka, ha az ember nem igazodik mindig a népszerűség követelményeihez.”

Göncz Árpád bölcs szavaival egyetérteni könnyű, megszívlelni őket annál nehezebb. Neki mégis sikerült, hiszen mindenidők egyik legnépszerűbb magyar politikusa volt, idehaza és a nagyvilágban egyaránt.

Ezért is érezzük kötelességünknek mi itt, a harmadik kerületben, hogy a Göncz Árpád író, műfordító, köztársasági elnöknek minél több arcát minél jobban megismerjük. Így többek között emlékhelyet is avattunk tiszteletére egykori óbudai Bécsi úti otthonában, hogy minél többen megismerhessék hétköznapjainak környezetét, még közelebb kerülhessenek hozzá, és ahogyan a többi harmadik kerületi Göncz Árpád-emlékhelyet, ezt szintén évről évre meglátogatjuk, hogy fejet hajtsunk személyisége és életműve előtt, legutóbb születésének 102. évfordulójának alkalmából.

Szintén ezt szolgálta – hogy Göncz Árpád személyisége, kisugárzása és az általa képviselt értékek jelen legyenek közöttünk, itt maradjanak velünk ‒ a századik születésnapjára tervezett megemlékezések sorában kiállítást szerveztünk fényképekből, amelyek neves fotósok munkái. És úgynevezett bőröndkiállításként útnak indítva sok-sok intézménybe elvittük a fotókon keresztül az üzenetet, amelyet Göncz Árpád képvisel a fiatalabb nemzedékek számára is.

És így talán megsejthetjük a titkát. Ami nem több és nem kevesebb annál, hogy mindig ugyanaz tudott maradni: nyitott, mosolygós, a másikra odafigyelő ember. Mert mindig, mindenkit megtisztelt figyelmével híveit éppúgy, mint vitapartnereit, – és talán ez az egyik legnagyobb dolog, amelyet egymásért tehetünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság