Módosul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás

Hírek
Közzétéve:

A módosítás lényege a Fővárosi Lakásrezsi Támogatásra jogosultak körének igen jelentős kiszélesítése és a hozzáférés megkönnyítése oly módon, hogy a jövőben nem feltétele a támogatás igénylésének a védendő fogyasztói nyilvántartásba vétel.

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás igénybevételére jogosító rászorultsági feltételek, valamint az új igénylőlapok megtalálhatók és letölthetők a Hálózat Alapítvány honlapjáról.

A módosított rendelet 2021. július 1-jén lép hatályba. Addig a „régi” igénylőlapon beadott kérelmek is érvényesek, amennyiben az érintett a támogatás feltételeinek megfelel a jelentkező.

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás havi összege a távhőszolgáltatási díjtámogatás igénybevétele esetén 2000 forint. A víz-, csatorna- és szemétszállítási díjtámogatás igénybevételénél a víz- és csatornaszolgáltatás esetében 750 forint, szemétszállítási szolgáltatás esetében pedig 500 forint a támogatás mértéke.

A díjtámogatás számlajóváírással valósul meg, és az első számlajóváírástól kezdve 12 hónapon keresztül jár.

A fővárosi díjtámogatás folyamatosan igényelhető.

Az igénylőlapot a jogosultsági feltétel meglétét igazoló dokumentummal együtt Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal Harrer Pál utca 2. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodáján lehet személyesen leadni, vagy postán, ajánlott küldeményként a Hálózat Alapítványhoz (1519 Budapest Pf. 345) kell eljuttatni.

Az igénylőlap a hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában is átvehető.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság