Mondd el, mi tetszik és azt is, mi nem! – Európa Zöld Városa nemzeti díjat nyert a Pünkösdfürdő Park

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A harmadik kerületi Pünkösdfürdő Park felújítása 2022-ben fejeződött be. A beruházásért elismerésként a Fővárosi Önkormányzat elnyerte az Európa Zöld Városa nemzeti díjat.

Az Európai Faiskolák Szövetsége (European Nurserystock Association – ENA) és tizenhárom európai tagszervezetének kezdeményezésére indult útjára 2021-ben a Több Zöld Várost Európának fórum. Ennek elsődleges célja, hogy megismertesse a politikusokat, döntéshozókat, önkormányzatokat és a témával foglalkozó szakembereket a városok, illetve a közterületek zöldítésének szerepével, jelentőségével.

A fődíjért versenghet a Pünkösdfürdő Park

Az Európa Zöld Városa díjra minden tagország egy-egy önálló, az adott ország területén megvalósult zöld projekttel pályázhat. A 13 pályázó közül választják ki a végső győztest.

A nemzeti pályázaton Budapest Főváros Önkormányzata a Pünkösdfürdő Park projektet indította el. A park első helyezést ért el, így részt vehet a nemzetközi megmérettetésen, ahol a 13 ország elsői versengenek, és három díj kerül kiosztásra.

Várják a véleményünket!

A használók véleménye azonban még a szakmai elismerésnél is fontosabb. Ezért online felmérés indult, hogy a 2022. márciusában átadott park felújításának tartalmáról, minőségéről, sebességéről, illetve a beruházást követően a fenntartás színvonaláról véleményt mondhassanak a budapesti és nem budapesti parklátogatók.

Kérjük, segítse a felújítással, fenntartással kapcsolatos tapasztalatok megalkotását az online kérdőív kitöltésével, november 15-ig várják a visszajelzéseket. A felmérés tapasztalatait a Radó Dezső Terv projektoldalán olvashatjuk majd.

(A Pünkösdfürdő Park átadásáról készült videónkat itt tekinthetik meg.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság