Műtárgybemutató, koncert, ingyenes családi program kerületi múzeumainkban – Május 18. a múzeumok nemzetközi napja

Hírek
Közzétéve:

A múzeumok nemzetközi napján az emberiség múltjának emlékeit, értékeit megőrző intézményeket ünnepeljük világszerte. Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren különösen kitüntetett figyelmet fordítunk a jeles napra, hiszen kerületünk gazdag történelmi örökségét számos múzeum, gyűjtemény és kulturális intézmény ápolja.

Az óbuda-békásmegyeri múzeumok aktuális programjai közül ajánlunk néhányat. A harmadik kerületi múzeumok listáját itt találják.

Piast Erzsébet világa a műtárgyak éjszakáján

Az Óbudai Múzeum állandó és időszaki tárlatai mellett rendszeresen szervez programokat, múzeumpedagógiai foglalkozásokat a látogatók számára, hogy közelebb hozza és a lehető legtöbb nézőpontból megmutasson egy adott történelmi kort, eseményt vagy éppen kiemelkedő képviselőjét. Következő alkalommal műtárgybemutatóval készülnek a műtárgyak éjszakájára.

Ezúttal Piast Erzsébet királynénak, Nagy Lajos király édesanyjának, Óbuda mecénásának tevékenységét és a személyéhez kapcsolódó egyházi tárgyakat az Óbudai Múzeum középkorszakértő régész-muzeológusának segítségével ismerhetjük meg. Benyóné Dr. Mojzsis Dóra régész-muzeológust május 23-án hallgathatjuk meg.

Victor Vasarely monumentális szőnyegének titkai

Annak szintén hagyománya van, hogy a kerületi múzeumok otthont adnak színes kulturális programoknak. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban június 6-án folytatódik a Bohém-klub rendezvénysorozata a Kultea színpadán, a törzsvendégeket és az új érdeklődőket egyaránt sok szeretettel és a régi jókedvvel várják a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére.

A Vasarely Múzeum Szombati szemezgető programjával készül a múzeumok világnapjára. A családi program ma fél tizenegytől a gyűjtemény legnagyobb művét állítja a középpontba: kiderül, hogyan tervezte meg Vasarely monumentális szőnyegét. (Szombati szemezgetőt a hónap harmadik szombatján tartanak a múzeumban, amikor a 6–26 éves látogatók, valamint az őket kísérő két felnőtt részére a belépés díjtalan a kiállításokra.)

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság