Művészek és intézmények produkcióit várják a XVI. Ars Sacra Fesztiválra

Hírek
Közzétéve:

A XVI. Ars Sacra Fesztivál szervezői csatlakozásra hívják azokat a művészeket és azoknak az intézményeknek a képviselőit, akik azonosulni tudnak a rendezvénysorozat céljával: hogy a jelen embere találkozzon a hagyományos zsidó-keresztény alapokon nyugvó európai kultúrával, és fölfedezze annak sokrétű gazdagságát a művészet segítségével.

Határon innen és túlról várják a jelentkezőket, akik a 2022. szeptember 17–25. között megrendezendő fesztiválhoz szívesen kapcsolódnának művészeti programjaikkal.

Óbudai előadók és intézmények is rendszeres résztvevői az évről évre megrendezett fesztiválnak. 2021-ben többek között az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény képviselte kerületünk kulturális életét, értékeit.

Kik csatlakozhatnak?

Múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek – szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal;

Kulturális központok, művelődési házak – színházak, képző- és iparművészek, előadóművészek, mozgásművészek bevonásával;

Képző- és iparművészek – kiállítással, nyitott műteremmel;

Zeneművészek – koncerttel;

Színházak – szakrális témájú színdarabokkal, irodalmi estekkel;

Templomok – a templom bemutatásával, kiállítások, előadások, koncertek befogadásával;

Iskolák – irodalmi, színi előadásokkal, versmondó estekkel, kiállítással, zenei programokkal;

Helytörténészek, művészettörténészek, építészek – szakrális épületek bemutatásával, tematikus kirándulások, séták szervezésével.

A csatlakozáshoz, kérik, hogy a jelentkező regisztráljon a www.ars-sacra.hu oldalon, és töltse fel programját 2022. június 15-ig.

A fesztiválra olyan új vagy már meglévő programmal lehet jelentkezni, amely a fesztivál idején – akár egy rövid ideig is – ingyenesen látogatható, illetve az online térben ingyenesen megtekinthető.

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság