Nagy siker volt az Idősek Művészeti Fesztiválja

Hírek
Közzétéve:

Fergeteges sikerrel zárult az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény kétnapos Művészeti Fesztiválja június 9-én. A nyugdíjas korú fellépők nagy izgalommal készültek hétről-hétre, hogy a színpadon is megcsillogtassák tehetségüket.

Az egyéni és csoportos számokban verssel, prózával, énekkel, tánccal, hangszeres zenével, színházi produkciókkal fellépők megmutatták, hogy mire képesek a korábban születettek.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény az önkormányzat jóvoltából immár 18. alkalommal rendezte meg a nagy érdeklődésre számot tartó eseményét. A Csobánka téri Közösségi Ház színpadán idén 74 műsorszámmal, közel 300 fő résztvevővel neveztek az óbudai nyugdíjas polgárok.

Az előadásokat mindkét nap végén szakértő zsűri értékelte: Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekes, az Óbudai Népzenei Iskola tanára, Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, Brezináné Kökény Júlia a Közösségi Ház nyugalmazott igazgatónője és Kisfaludy Zsófia, a Madách Színház színművésznője. Nyitásként és zárásként meglepetés műsorral ajándékozták meg a nagyérdemű közönséget a zsűri művész tagjai, valamint Mohácsi Attila a Győri Nemzeti Színház színművésze, aki segítette a fellépők felkészítését. Az emléklapokat Müller Istvánné intézményvezető asszony és a zsűri tagjai adta át minden résztvevő számára.

A fesztivál keretében június 2-án került megnyitásra a Képzőművészeti és Kézműves Kiállítás, melyre azok az óbudai nyugdíjas emberek neveztek be, akik alkotásaikkal kívánták megmutatni tehetségüket. A kiállított darabok színes kavalkádjában hímzésektől kezdve olajfestményekig, sokféle technikával készült művek bizonyították, hogy az alkotást sohasem késő elkezdeni.

Képgaléria az eseményről:

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság