Nem vehetünk részt a postapartneri programban, mert „csak” – Közlemény

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közleménye:

 

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára korábban levélben biztatta önkormányzatunkat arra, hogy vegyünk részt a postapartneri programban, ezzel csökkentve a bezárt postahivatalok miatt könnyen megközelíthető postai szolgáltatás nélkül maradt lakosok arányát. Most a részvételre vonatkozó kérelmünket indoklás nélkül utasították el.

2022 őszén jelentette be a Magyar Posta, hogy a rezsiválságra hivatkozva országszerte számos postahivatalát szünteti meg ideiglenes jelleggel. Az önkormányzatok kérelmei, jelzései ellenére a legtöbb helyen az ideiglenesből állandó zárva tartás lett. Az intézkedéssorozat a III. kerületieket is hátrányosan érintette, ezért több alkalommal írásban és személyesen is kereste dr. Kiss László polgármester az ügyben illetékes minisztériumot.

Az utolsó levélváltás alkalmával Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a postapartneri programba való jelentkezésre biztatta önkormányzatunkat. A lehetőséggel élve a száz százalékos tulajdonunkban álló Óbuda-Békásmegyer Piac Igazgatóság kérelmet nyújtott be, hogy a Békásmegyeri Piac postapartnerré váljon, hiszen régi lakossági igény, hogy a nagy forgalmú csarnokban lehessen levelet, csomagot feladni, csekket befizetni.

A Magyar Posta válasza most érkezett meg: nem kívánnak a Békásmegyeri Piacon postapartneri rendszert működtetni. Indoklás nincs. Csak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat

Csatolva olvasható Fónagy János levele, alább pedig a Magyar Posta válasza.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság