Nők Óbudán! Közös Nőnap az óbudai múzeumokban

Hírek
Közzétéve:

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

2016. március 10. 18:00-20:00

Sikeres Nők Óbudán

Divatbemutatóval egybekötött beszélgetés sikerről, vállalkozásról, elért eredményekről. Vámos Magda – a Magyar Divatszövetség elnöke – beszélget 12 sikeres nő vendégével a Goldberger Textilipari Gyűjteményben. A 12 nőt bemutató rövid beszélgetések között divatbemutató színesíti a programot, amelyet élőzene kísér így garantálva a fantasztikus hangulatot. Vámos Magda beszélgetőpartnerei között lesznek többek között: Kertész Zsuzsa Kazinczy-díjas magyar televíziós bemondónő, pszichológus, F. Dózsa Katalin művészettörténész és még tíz sikeres és érdekes nő. A rendezvény végén koktél falatkákat kínálunk a résztvevőknek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: falus.ildiko@obudaimuzeum.hu vagy a +36 1 250 10 20-as telefonszámon.
Március 8-án és 10-én a múzeum ingyenes belépést biztosít a hölgyeknek.

közös nőnap a múzeumokbanAquincumi Múzeum

2016. március 6. 11:00-15:00

Wellness és szépségápolás

11 órától: Interaktív tárlatvezetés a „Wellness az ókorban” című időszaki kiállításon Dr. Fényes Gabriella régész, a kiállítás kurátora, vezetésével. 11 órától: Modern és ókori sminkbemutató a Mask Sminkiskola növendékeinek (Szabó Julcsi és Magyari Fruzsina) közreműködésével. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: aquincum@aquincum.hu.
Március 6-án és 8-án a múzeum ingyenes belépést biztosít a hölgyeknek.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

2016. március 8. 17:00-18:00

Édes emlékek

Mit kérdezne, ha beszélgethetne egy száz évvel ezelőtt élt cukrászmesterrel? Szeretné tudni, mit készített napi harminc kiló csokoládéból? Hogy mit gondolt, amikor meglátta az első Dobos tortát? Látogasson el hozzánk, és cukrászmesterünk a századfordulóról úgy mutatja meg vendéglátás-történeti kiállításunkat, ahogy még nem láthatta. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: Kiss Hajnalkánál az 1/375-6249-es telefonszámon, vagy a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen.
Március 8-án a múzeum ingyenes belépést biztosít a hölgyeknek.

Kassák Múzeum

2016.

március 9. 17.00 18.00

Nők a munkáskultúrában

Tárlatvezetés a Vízizrí – Munkáskultúra a Duna partján című kiállításhoz kapcsolódóan. Kiállítási programunk keretében társadalmi kontextusba kívánjuk helyezni a művészeti törekvéseket, újragondolás tárgyává tesszük az avantgárd és a munkáskultúra kapcsolatát. A kiállítás tárgya a Természetbarátok Turista Egyesülete (TTE) által 1928-ban létrehozott horányi (szigetmonostori) Telep kialakításának, az egyesületi élethez való szoros kapcsolódásának, valamint a munkáskultúrához s az akkoriban újraformálódó avantgárdhoz való kapcsolódási pontjainak bemutatása. A tárlatvezetés során a Telep életében jelentős női résztvevőkre hívjuk fel a figyelmet. A tárlatvezetést Csatlós Judit és Őze Eszter tartják.
2016. március 9-én a Kassák Múzeumba minden látogatónak ingyenes a belépés.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság