Nőtt Budapesten a légszennyezettség, keddtől várható javulás

Hírek
Közzétéve:

Budapesten – és több településen az országban – nőtt a légszennyezettség. A PM10 napi átlagkoncentrációja továbbra is több helyen meghaladhatja az egészségügyi határértéket (a levegő szennyezettsége meghaladja az egészségügyi határértéket, de még nem éri el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint Budapesten szombaton és vasárnap az aeroszolszennyezettség (PM10/PM2,5) további emelkedése valószínű. Hétfői stagnálást követően érzékelhető javulás csak keddtől lesz várható.

Az Nemzeti Népegészségügyi Központ arra figyelmeztetett, hogy a rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak. Azt tanácsolják, hogy ahol veszélyes a levegőminőség, ott a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők lehetőség szerint kerüljék a szabadban történő tartózkodást. Azt javasolják továbbá, hogy mellőzzék a helytelen fűtési módok alkalmazását, valamint a zöldhulladék égetését.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság