Nyárzárás a Kiscelli Múzeumban

Hírek
Közzétéve:

Igazi budapesti nyárvégi program várja a Kiscelli dombon a nyaralásból hazatérő családokat. Már elindult az iskola, az emberek visszacsöppentek a mindennapi életbe, de a Kiscelli rejtett világában úgy érezhetjük magunkat, mintha egy távoli, régmúlt időbe látogatnánk. A Kiscelli nap kikapcsolódás minden korosztálynak az évkezdő hét után.

Szeptember 5-én a múzeum 10 és 20 óra között várja a látogatókat, akik a barokk kastélyépület belső udvarán a múzeum dolgozóival együtt fogyaszthatják el “a nyár utolsó lecsóját” közösségi borokból készült fröccsök kíséretében, végül a 20 órakor kezdődő kertmozival zárják az estét. A Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című film női főszereplője, Dobos Evelin a vetítés előtt a divatkiállításban a kurátorral közösen tart tárlatvezetést.

Napközben pedig töviről hegyire megismerhetjük az egykori Schmidt-kastélyt és környékét: zseblámpás kriptatúra, parkséta, exkluzív bejárás a múzeum bútorraktárába: mind olyan élmény, amire ritkán adódik lehetőség. Aki távolabbról indulna, két kerületi vezetett sétán is részt vehet, megismerve az óbudai kísérleti lakótelep világát vagy az egykori vízimolnárok életét a Táborhegyen. Gyerekeknek lesz nyomdázás Petőfiék nyomdagépén és maszkfestő workshop, de ha mozgásra van szükségük az elmélyült alkotás után, akkor a parkban vagy az udvaron erre is bőven adódik lehetőség.

Részletes program: kiscellimuzeum.hu/kiscellinap2020

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2696778050605221

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság