Nyitnak a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár kerületi könyvtárai

Hírek
Közzétéve:

A jogszabályi előírásnak megfelelően a könyvtárba kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak léphetnek be és vehetik igénybe a szolgáltatásokat. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha saját védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Mivel belépéskor kötelező bemutatni a védettségi igazolványt, és a személyazonosságot is igazolni kell, a könyvtár kéri, hogy az igazolványait mindenki vigye magával. A könyvtár az adatokat nem rögzíti.

A könyvtárlátogatásra jogosultak a polcokról szabadon válogathatnak és a Használati Szabályzat feltételei szerint igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

A látogatók és a könyvtárosok biztonsága érdekében kötelező marad a maszkviselés és a távolságtartás, emellett ajánlott a kézfertőtlenítés is.

Mivel még sokan vannak olyanok is, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, emiatt nem léphetnek be a könyvtárakba, a FSZEK továbbra is biztosítja a Könyvtári Cserepont szolgáltatást, ahol védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóik a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek.

A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége, és az esetleges tartozások rendezése is biztosított.

Az újranyitás alkalmából olvasóbarát kedvezményekkel is segíteni a könyvtár a könyvbarátokat:

  • 30 nappal ingyenesen meghosszabbítják valamennyi érvényes olvasói tagság lejáratát.
  • Az újranyitás előtt kikölcsönzött, de még nem lejárt határidejű dokumentumok visszahozására május 5. és június 30. között türelmi időt biztosítanak, és ezekre késedelmi díjat csak július 1-jétől számolnak fel.
  • Az olvasók kényelme és gyorsabb kiszolgálása érdekében június 30-ig fenntartják az előjegyzés ingyenességét is. Az előjegyzési igény leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva jelezhető.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár óbudai tagkönyvtárainak nyitvatartása:

Krúdy Gyula Könyvtár

1033 Budapest, Fő tér 5.
H, Sze, P: 13:00–18:00
K, Cs: 10:00–16:00

 

Békásmegyeri Könyvtár

1039, Budapest, Füst Milán u. 26.

H: 12:00–18:00
Sze, P: 13:00–18:00
K, Cs: 9:00–15:00
Szo: 9:00–13:00

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság